MEDYA KÖŞESİ

Oray Eğin'den Elif Şafak sorusu

Akşam yazarı Oray Eğin, "FT yazarı haber mi atladı?" başlıklı yazısında ilginç bir ayrıntıya dikkat çekiyor.

Oray Eğin'den Elif Şafak sorusu
Akşam yazarı Oray Eğin, "FT yazarı haber mi atladı?" başlıklı yazısında ilginç bir ayrıntıya dikkat çekiyor.

Oray Eğin, Financial Times gazetesinin Technology Entertainment Design toplantısında sunum yapan Elif Şafak'ın konuşmasından hiç bahsetmemesine dikkat çekiyor ve şöyle diyor: "FT'deki yazıyı okuyunca şaşırdım: Ya biz yine 'Elif Şafak rüzgarı' diye Türk'e Türk propagandası yaptık ya da FT yazarı düpedüz haber atladı..."

İşte Eğin'in kaleminden "FT yazarı haber mi atladı?"  sorusunun yanıtı:

"Cumartesi günü Financial Times'ın 'Weekend' ekinde bu aralar bizde de çok konuşulmaya başlanan TED (Technology Entertainment Design) toplantıları hakkında bir yazı okudum. Gazetenin yazarı bu yılki toplantıya gitmiş, gerek eleştirel gerekse de bilgi veren çok iyi bir yazı yazmıştı. Meğerse TED'e geçmişte Meg Ryan gibi pek çok ünlü dinleyici katılmış ama bu isimleri haber yapmak 'uncool' olduğu gerekçesiyle yasakmış..."

Bir de 'konsantrasyon' süresine göre konuşmalar ayarlanmış. Tam 18 dakika. Bu yüzden de konuşmanın mimarisi çok inceden hesaplanıyor, o süre mümkün olduğu kadar iyi kullanılsın diye epey prova yapılıyormuş...
Elif Şafak'ın ya da Batı'da bilinen adıyla Elif Shafak'ın sahnedeki profesyonelliği de bundan olsa gerek.

Ancak FT yazarı her şeyden bahsetmiş TED'le ilgili, ama Elif Şafak'ın bir cümlede bile adını geçirmemiş.

Halbuki bu konuşma İnternet'te çok popüler olmuştu, TED'in açılış sayfasında yer alıyordu hemen. Hatırlarsanız, ben de beğendiğimi not düşmüştüm.

FT'deki yazıyı okuyunca şaşırdım: Ya biz yine 'Elif Şafak rüzgarı' diye Türk'e Türk propagandası yaptık ya da FT yazarı düpedüz haber atladı..."

Oray Eğin'in yazısının tamamını okuyabilirsiniz.

Yorumlar