MEDYA KÖŞESİ

Oray Eğin'den Balçiçek Pamir'e çok ağır sözler!

Akşam yazarı Oray Eğin Balçiçek Pamir ile giriştiği "MİT'çi gazeteci" polemiğinde dün fena bir gol yemişti bugün cevabını vermeye çalışıyor.

Oray Eğin'den Balçiçek Pamir'e çok ağır sözler!
GAZETECİLER.COM - Akşam yazarı Oray Eğin,  Balçiçek Pamir ile giriştiği "MİT'çi gazeteci" polemiğinde dün fena bir gol yemiş; Pamir'in avukatlarının kaleme aldığı tekzip metnini yayınlamıştı.

Oray Eğin bugün yediği golün cevabını vermeye çalışıyor ve Fikri Sağlar ile Balçiçek Pamir arasındaki aynı nedenle açılan davaların ayrıntılarını veriyor. Ama arada öyle cümleler kuruyor ki...

İşte Eğin'in bugün köşesinde Balçiçek Pamir için yazdığı o yazıdan çarpıcı bir bölüm:

"Bu hanımefendi genelde kendi açıklarının dava açarak konuşulmasını engellemeye çalışır. Kalemine de güvenmez sanırım. Zira yazmaya kalktığında yüzüne gözüne bulaştırır; çok meşhur bir Ermeni sanatçıyı Yahudi yapabilir. Her neyse... (...)

Mahkeme önce Balçiçek Pamir'in davasını reddediyor, ardından da Balçiçek Pamir'i Fikri Sağlar'a 2000 TL tazminat ödemeye mahkum ediyor.
Bütün bunlar da o dönem sıcağı sıcağına medyada yer aldı, haber yapıldı. Zaten bizzat Pamir o dönemki köşesinde MİT'e görüşmeye gittiğini de yazdı. Bir süre önce, bu konuyu ben de köşeme taşımıştım.

Dün bu olay gerçek, belgesi de ortada olmasına rağmen köşem bir tekzip metniyle işgal edildi. (...)

Ayrıca, dünkü tekzipte yer alan ifadeyi daha düzeltmek zorundayım.
O da Balçiçek Pamir'in 'genç yaşında başarılı işlere imzasını atan Türk Basını'nın önde gelen isimleri arasında yer edinmiş saygın bir gazeteci' olduğuna dair bir ifade.

Bu ifade de, tekzibin diğer kısımları gibi gerçekleri yansıtmıyor. Balçiçek Pamir basının önde gelen isimlerinden biri değildir, dahası hiç saygın değildir, genç yaşında başarılı işlere imza atmamıştır, kendisine gazeteci denip denemeyeceği de tartışmaya açıktır.

Hakkında böylesi övücü bir ifadeyi ancak parasıyla tuttuğu birine yazdırabilir."

Oray Eğin'in yazısının devamını okuyabilirsiniz.

Yorumlar