MEDYA KÖŞESİ

Oray Eğin Yahudilerle arasını bozdu!

Akşam yazarı neden "O zaman da yanıtım 'Ben de bu topraklarda kendimi en az sizin kadar azınlıkta hissediyorum' oluyor" diyor?

Oray Eğin Yahudilerle arasını bozdu!
GAZETECİLER.COM - Akşam yazarı Oray Eğin bugün köşesinde çok çarpıcı bir yazı kaleme aldı. Referandum sonrasında twitter mesajında "ABD'ye gidiyorum. Uçak biletimi gidiş aldım. Dönermiyim bilmiyorum" diye yazan Eğin, "Yahudilerle aramı bozuyorum" başlıklı yazısında ilginç bir analiz yaptı.

Türkiye'de Yahudilere yönelik ayrımcılığın ve baskının artmasından şikayet eden dostlarına bunun geçici bir dönem olduğunu, Türkler'le Yahudiler'in tarihine bakıldığında, Avrupa'ya kıyasla çok daha az 'kara lekemiz' olduğunu anlatmaya çalıştığının altını çizen Eğin, "Karşılığında da hep görünmez, henüz yüzeye çıkmamış bir 'xenophobia' (yabancı düşmanlığı) yaşandığından şikayet ediyorlar. O zaman da yanıtım 'Ben de bu topraklarda kendimi en az sizin kadar azınlıkta hissediyorum' oluyor. Özellikle son zamanlarda da bu ayrımcılığı daha net hissetmeye başladım; yüzde 42 yalnız olmadığımı da gösterdi." diye sürdürdü yazısını.

Eğin ardından medyaya yönelik bir dizi eleştiri yaptı:

"Kendi çalıştığım sektörde bile; şu basındaki zafer sarhoşluğuna, 'Hepinizi yok edeceğiz, sizi sileceğiz' arzusuna bakıyorum da...
Ama en azından Türk aydını kendi içinde bir ayıklama, bir özeleştiri yapacak ve gerekirse 'bölünmeyi' göze alarak, tepkisini koyarak saflara ayrıldı. Bu uyanış yüzünden kendilerine liberal deyip AKP'ye destek veren, totaliter rejime seyirci kalan sözde aydınlar artık sokağa çıkamaz, kıyı şeritlerinde denize dahi giremez oldu. Rejimi koruyan sahillerden, rejimin değiştirilmesini alkışlayanlara tepki o kadar arttı ki Gündoğan'da denize giren Hasan Cemal'in tatil keyfi burnundan geldi."

Oray Eğin
'in "Kusura bakmayın Yahudi dostlar... Siz de tıpkı Beyaz Türkler gibi bu ülke üzerindeki bütün söz hakkınızı kaybetmek üzeresiniz." diye sürdürdüğü yazısının tamamını okuyabilirsiniz.
ÇOK OKUNANLAR