MEDYA KÖŞESİ

Oray Eğin de Helalleşme kervanına katıldı

"Ama bu kadar zaman kuşkucu ve kötümserdim de ne oldu? Saf bir iyimserlik de olsa ben Başbakan'ın 'helalleşme' çağrısının olumlu olduğuna inanmak istiyorum."

Oray Eğin de Helalleşme kervanına katıldı
GAZETECİLER.COM - Seçim sonuçlarını öğrendiği andan itibaren eleştirel tavrını bırakıp, ılımlı, uzlaşmacı bir üslup kullanmaya başlayan Akşam yazarı Oray Eğin, medya dünyasından ne kadar eleştiri alırsa alsın yeni tavrını sürdürmekte ısrar ediyor.

Yurtdışında olduğu vurgusuna da dikkat çeken Oray Eğin Bu da benim helalleşme çağrım başlıklı yazısında Başbakan Erdoğan'ın gazeteciler ve siyasiler için açtığı 17 davadan çekilmesi haberini değerlendiriyor.

Eğin, "Bu kararın altında da binlerce başka 'gizli gündem' arayanlar olacaktır kuşkusuz. (...) bu adımın da bir göz boyama olduğunu düşünenler çıkacaktır.
Epey bir zaman önce her şeyin altında 'niyet' okumaktansa sonuca odaklanmaya karar verdim. Gerekçesi her ne olursa olsun, çıkış sebebinden bağımsız olarak 12 Eylül generallerinin yargılanması da olumlu bir adımdır, gazetecilere açılan davaların geri çekilmesi de."
dedi ve şöyle devam etti:

Eksik de olsa, tam istediğimiz gibi bir adım olmasa da Erdoğan'ın bu gibi girişimlerine destek vermemiz gerekiyor.

BİRAZ DA BÖYLE DENEYELİM

Biraz da böyle deneyelim, bir şey kaybetmeyiz. Bunca sene iktidarın her adımına karşı pek çoğumuz kuşkuyla yaklaştık, yaptıkları hiçbir şeye alkış tutmadık, hiçbir şeyi beğenmedik, onları kabullenmedik.

Ama sonunda elimizde kala kala koskoca bir yenilgi kaldı. Beraberinde de karşılıklı ötekileştirme, düşmanlaşma. Bu gerginlik politikasından, bu düşmanlık kültünden hiç kimsenin eline bir şey geçmedi. Dahası, körü körüne yapılan eleştiriler sonunda söylenen sözün kıymetini de ortadan kaldırdı, ciddi bir samimiyet erozyonu yaşandı. İtirazların hiçbir karşılığı olmadı, iktidar nezdinde 'Bunlar zaten bize düşman, ne yapsak yaranamayız' diye gözardı edildi.

BUGÜNE KADAR KÖTÜMSER OLDUM DA NE OLDU?

(...) Aşırı iyimser ve temeli olmayan hayaller mi bunlar?
Belki de... Ama bu kadar zaman kuşkucu ve kötümserdim de ne oldu?
Saf bir iyimserlik de olsa ben Başbakan'ın 'helalleşme' çağrısının olumlu olduğuna inanmak istiyorum. Bu elin daha fazla kişiye uzatılacağını düşünüyorum.

(...)
'Helalleşme' Başbakan Erdoğan'ın en büyük taahhüdüdür.

Oray Eğin'in yazısının tamamını okuyabilirsiniz.