MEDYA KÖŞESİ

Oral Çalışlar: Muhalif gazetelerin çoğunda..

Hürriyet Gazetesi yazarı Oral Çalışlar, çözüm sürecine karşı olan gazetelerin bugün "çözümden neden vazgeçtiniz?" manşeti attığını söyledi.

Oral Çalışlar: Muhalif gazetelerin çoğunda..
Şehit yüzbaşının abisi Yarbay Mehmet Alkan'ın isyanını köşesine taşıyan Oral Çalışlar, muhalif gazetelerin tutumunu da değildi. Çalışlar " Hükümete muhalif gazetelerin tamamı, tepkiyi, birinci haber olarak veriyor" dedi.

MUHALİF GAZETELER


Şehit yüzbaşının ağabeyinin tepki gösterdiği gibi, "savaş" ortamına geri dönüldü. Günlük gazetelerin internet sitelerini incelediğimizde, gördüğümüz tablo şu: Hükümete muhalif gazetelerin tamamı, tepkiyi, birinci haber olarak veriyor.

Bu gazetelerin bir kısmı, çözüm sürecini, "bölünme ve ihanet süreci" olarak görmüş ve yansıtmıştı. Şimdi ise, bu gazetelerin çoğunun manşetinde, "çözümden neden vazgeçtiniz?" diyen sesin yer aldığını görüyoruz.

Ağabey Mehmet Alkan'ın, hükümete yönelttiği ve sosyal medyada farklı farklı yönlerde tepkilere yol açan sitem dolu eleştiriye dönersek: "Çözüm süreci diyordunuz. Şimdi neden savaş diyorsunuz?"

PKK'nin yaygın saldırıları karşısında, çok sayıda asker ve polisin yaşamını yitirmesi; hükümetin manevra kabiliyetini azaltıyor. Çatışmasızlık ortamında bile, "konunun taraflarca masada ele alınmasına karşı" sert tepkiler vardı.

Şimdi, şehit cenazeleri kalkarken; yeniden barış ortamına dönmenin, psikolojik ortamı yeniden hazırlamanın zorluğu; ortada. Ancak, çözümün dağda değil masa başında olacağını; hükümet de biliyor, Kandil de...

Bu nedenle barışçı çözüm arayışlarını sürdürmekten başka çıkar bir yol bulunamayacak. Hükümetin de, risk alan siyasetlere dönmesi, çözüme yönelmesi gerekiyor.

Yeni ölümlerin, yıkımların önüne geçmenin yolu, çözüm üretebilmekten geçiyor
ÇOK OKUNANLAR