MEDYA KÖŞESİ

Önder Aytaç kendine güldürdü

Önder Aytaç, HSYK'nın şok kararının tartışıldığı Haber Aktif'te "STV'nin dizisi Öz'ün alınacağını bildi" haberimiz karşısında adeta çılgına döndü.

Önder Aytaç kendine güldürdü
GAZETECİLER.COM
TV 8 ekranlarında yayınlanan Haber Aktif hararetli bir tartışmaya sahne oldu. Ergenekon davasının özel yetkili savcısı Zekeriya Öz'ün görev değişikliğini gündeme alan programa Önder Aytaç'ın Gazeteciler.com'a gösterdiği tepki damga vurdu.

Samanyolu TV'de yayınlanan Kollama adlı dizinin Cuma günü yayınlanan bölümünde yaşanan bir sahneye dikkat çeken haberimiz Önder Aytaç'ı çılgına çevirdi. Adı geçen dizinin son bölümünde 'Erkenkondu' davasının savcısı olan 'Zeki Yahya' görevden alınmıştı. Programın moderatörü Gökmen Karadağ, haberimize atıfta bulunurak dizinin ilgili bölümünü ekranlara getirdi. Konuklarına dizideki bu sahne ile Zekeriya Öz'ün beklenmedik bir şekilde görevden alınmasının zamanlamasını soran Gökmen Karadağ, Aytaç'tan hiç beklemediği bir tepki aldı.

MODERATÖR AYAR ÇEKMEK ZORUNDA KALDI

Soruyu değil gazeteciler.com'u gündemine alan Aytaç haberin çarpıtma içerdiğini ve taraflı olduğunu iddia etti. Oysa sitemizin verdiği haber çarpıtmanın ötesinde STV'nin dizisinin gelişmeleri bilerek iyi bir öngörüde bulunduğunu anlatıyordu. Haberden bi-haber olan Aytaç, programın konusu olan HSYK kararı yerine Gazeteciler.com'u tartışmaktan vazgeçmeyince moderatör uyarısı geldi. Gökmen Karadağ, sorusunu ve programın konusunu hatırlatarak uyardı. 'Gazeteciler.com'un cevap hakkı doğmuştur, isterlerse kullanabilirler' diyen Karadağ, 'Bu özel bir haber olduğu için kaynak gösterdik' diyerek Aytaç'a konuya dönmesini söyledi.

"Ben bunu gazeteciler.com'un iddiası olarak gündeme getirmedim. Sadece yayıncı olarak fikrin sahibi biz değiliz, haberi gazeteciler.com'da gördük ve bunu belirtmek de bir gazetecilik gereğidir. Gazeteciler.com'un dikkat çektiği bu dizinin ilgili bölümünü ekrana getirdik. Size 'Gazeteciler.com'u nasıl bilirdiniz?' diye sormadık. Çünkü sizin yanıtınızda sanki öyleymiş gibi oldu. Sizin yanıtınızla gazeteciler.com'a ve Hadi Özışık'a cevap hakkı doğdu. Gündemi hatırlatarak devam edin lütfen."

Ancak Aytaç'ın tepkisi bitmek bilmedi. Haberi tartışılmaya değer bulmayan Aytaç nedense program boyunca haberi de gazeteciler.com'u dilinden düşürmedi. Moderatörün uyarılarına rağmen programın sonlarında da  gazeteciler.com'a ve haberimize tepkisini sürdürdü.

KONUKLAR DA HAYRETLER İÇİNDE İZLEDİLER!

Programın diğer konukları Vatan yazarı Can Ataklı ve avukat Celal Ülgen de Atyaç'ın tepkisini hayli ilginç buldu. Aytaç'ın ince bir tebessümle izleyen Ataklı ve Ülgen şaşkınlıklarını gizlemediler. Ülgen;
- 'Önder Bey neden bu kadar ciddiye alıyorsunuz, sonuçta bir dizi, bu kadar sinirlenmeye ne gerek var' dedi. 

Can Ataklı
ise Aytaç'a sert çıktı:
-'Hem kendinizin hem bizim zekamıza hakaret etmeyin bari'.
Dizideki sahne ile bu sabah yaşananların örtüştüğünü ve teknik detayların farklı olabileceğini vurgulayan Ataklı 'Birbirleri ile benzerlik taşımıyorlar demek zekamıza hakaret etmek demektir' dedi.

HADİ ÖZIŞIK SİTESİNDE BANA YAZDIRSIN!

Önder Aytaç'ın gazeteciler.com için bu kadar yaygara yapmasının nedeni ise programın sonunda ortaya çıktı. Aytaç, ağzındaki baklayı çıkardı ve "Hadi Özışık bana gazeteciler.com'da yazdırsın" dedi.

YİNE KAYBETTİN ÖNDER AYTAÇ

Önder Aytaç'a ilginç bir noktayı da hatırlatmadan geçmeyelim; kendisinin yazarlık yaptığı inernet siteleri de 'Çarpıtma, saptırma, köpürtme dediği o haberimizi alarak kendi sayfalarında yayınladılar... Son bir söz daha... TV8'de gazeteciler.com olarak cevap hakkımızı kullanmadık. Çünkü gerek duymadık. Zira Önder Aytaç, "komplo teorisyeni çarpık mantığı" ile zaten kendine yeterince kaybettirdi.



ÇOK OKUNANLAR