MEDYA KÖŞESİ

Ömür Gedik'ten korsanlı film tanıtımı

Şimdiden söylüyorum; Allah aşkına bu yazıdan sonra, "Ömür, Başlangıç'ı ayrı tutup diğer filmlerin korsanını izleyebilirsiniz" diyor gibi bir yorumla gelmeyin karşıma.

Ömür Gedik'ten korsanlı film tanıtımı

Hürriyet'in sinema yazarı Ömür Gedik, bugün köşesinde tanıtımını yaptığı Christopher Nolan'ın yönettiği Inception filmi için "Başlangıç'ta korsan tuzağına düşmeyin" başlıklı bir yazı kaleme aldı.

Gedik yazısının ara başlığının hemen ardından "Şimdiden söylüyorum; Allah aşkına bu yazıdan sonra, "Ömür, Başlangıç'ı ayrı tutup diğer filmlerin korsanını izleyebilirsiniz" diyor gibi bir yorumla gelmeyin karşıma." cümlesi ile gelebilecek eleştirilerin önünü kesti ve şöyle devam etti:

"Diyeceğim şu; korsan film izlemeyin, ama Başlangıç'ın korsanını hiç izlemeyin. Hem vaktinize hem de verdiğiniz paraya yazık olur.
Neden mi? Bir kere Başlangıç'taki aksiyon sahneleri kesinlikle bir sinemada izlenmeli. 180 milyon dolar bütçeli filmdeki Bond'vari aksiyon sahnelerinin hakkını vermek adına. Christopher Nolan, CGI seçeneği varken üşenmemiş, Kanada'ya gitmiş ve dağlarda bir rüya laboratuvarı bile kurmuş. Sonra da onu bir düğmeyle havaya uçurarak filmin aksiyonuna aksiyon katmış.
5 ayrı ülkede gerçekleşen çekimlerde öyle uzaktan kumanda yönetmenlik de yapmamış.
Bizzat kamera arkasına geçmiş ve aksiyonu çıplak gözle kaydetmiş. Film, müthiş görselliğinin bir kısmını da işte Nolan'ın bu el bebek gül bebek tavrına borçlu.
Ve ikincisi, belki de en önemlisi, diyaloglarla bezenmiş Başlangıç'ı yalan yanlışlarla dolu korsan altyazıyla izlerseniz, hiçbir şey anlamadan filmi ilk yarım saatinde bırakır gidersiniz. Siz en iyisi sinemaya, diyalogları Türkçe'ye profesyoneller tarafından çevrilmiş asıl filme gidin.
Başlangıç'ın korsanı kadar yanlış bir şey yok bu dünyada, hadi uzaklaşın o korsan tezgahından.


Ömür Gedik'in yazısının tamamını okuyabilirsiniz.

Yorumlar