MEDYA KÖŞESİ

Ombudsman yorum editörlüğü için ne yazdı?

Hürriyet gazetesinin köşe yazarlarını basımdan önce okumak ile görevlendirilen Doğan Hızlan için okur temsilcisi Faruk Bildirici ne yazdı?

Ombudsman yorum editörlüğü için ne yazdı?

Hürriyet'in okur temsilcisi Faruk Bildirici, "Hürriyet'te 'Yorum Editörlüğü' başlıyor" başlıklı yazısında "Gazeteniz Hürriyet, bir yeniliğe imza atıyor. Okur Temsilciliği'nin ardından şimdi de "Yorum Editörlüğü" uygulaması başlıyor. Bu görevi, Hürriyet'in Yayın Danışmanı ve yazar Doğan Hızlan üstleniyor." dedi.

Yazısına "Hızlan, yazarların yazılarını yayınlanmadan önce okuyarak, Doğan Yayın Holding Yayın İlkeleri açısından inceleyecek. İlkelere aykırılık görmesi halinde uyaracak."  diyerek devam eden Bildirici, Hızlan'ın yeni görevi ile ilgili sözlerine de yer veriyor:

"Burada amaç, DYH Yayın İlkeleri'nin uygulanması konusunda yazar arkadaşlara yardımcı olmak. Çünkü günlük hız, günlük ritim içinde ilkeler bazen gözden kaçar, ilkeler her zaman masa üstünde tutulmaz. Benim de görevim yazarlara, yazar arkadaşları ve Yayın Danışmanı olarak ilkeleri hatırlatmak olacak. Burada yazarların görüşleri, inançları, düşünceleri açısından bir denetim asla söz konusu olmayacak. Sadece Yayın İlkeleri ile yazılar arasında uyumu sağlamaya çalışacağız."

"Yorum Editörlüğü adı verilen bu görev, Batı basınında "Opinion Editör" adıyla hemen her gazetede bulunuyor." diyen Bildirici, Batı medyasındaki Opinion Editorler ile Hızlan'ın yeni görevinin farkını da şöyle anlatıyor:  

"Tabii orada daha çok uzman yazarların yazıları söz konusu olduğu için bu editörlerin görevi ağırlıklı olarak, görüş sayfalarına girecek yazıların bulunması, yazıların sayfaya konulması. Hürriyet ise bu editörlüğe Türkiye'deki gazeteciliğin koşullarına özgü yeni bir misyon yüklüyor.

Yorumlar