KİTAPLIK

Olay kitabı Kılıçdaroğlu yazacaktı!

Fehmi Koru, Dersim polemiğini başlatan kitabı aslında Kemal Kılıçdaroğlu'nun yazacağını ileri sürdü ve ekledi...

Olay kitabı Kılıçdaroğlu yazacaktı!
GAZETECİLER.COM- CHP milletvekili Hüseyin Aygün'ün 'Dersim 1938 ve Zorunlu İskân' adlı  kitabıyla ilgili olarak Zaman gazetesine verdiği demeç büyük bir polemiğin fitilini ateşlemişti. Aygün'ün resmi belgelere dayanarak söyledikleri önce kendi partisinde ciddi bir problem yarattı, ardından Başbakan Erdoğan'ın "devlet adına resmi özür" dilemesi ile doruğa çıktı.

Zaman yazarı Fehmi Koru, bugün Taha Kıvanç mahlas ismiyle yazdığı köşesinde ilginç bir iddia ortaya attı.

OLAY KİTABI KILIÇDAROĞLU YAZACAKTI!

Daha önce pek çok kez ifade edildiği gibi gençliğinde Dersim'de yaşananlar ile ilgili olarak röportajlar yaptığı ileri sürülen Kılıçdaroğlu'nun eğer çalışmasını tamamlayabilseydi CHP'li vekil Aygün'den önce Dersim'de olan bitenle ilgili bir kitap yazacağını ileri süren Fehmi Koru köşesinde şunları yazdı:

BAYAR İLE KONUŞMAK İÇİN RANDEVU ALMIŞ AMA
 

"Kemal Bey bayağı gençliğinde 'Dersim' konusunda bilgi sahibi olduğunu bildiği önemli isimlerin peşine düşmüş. İhsan Sabri Çağlayangil'le görüşmek için Yalova'ya kadar gitmiş... Bir ortak dost bulmuş, Celal Bayar'dan da randevu almış. Dostu, "Yanında ben olmadan gidersen sana konuşmaz" uyarısında bulunmuş... Ancak randevu günü rahatsızlanıp hastaneye kaldırılmış Bayar; o görüşme de gerçekleşmemiş...

İHSAN SABRİ ÇAĞLAYANGİL ONA ANLATMIŞ

İhsan Sabri Bey'le görüşmesi de yanında çözülebileceği bir ortak dost aracılığıyla sağlanmışsa hiç şaşırmam. Çağlayangil, o konuşmada, Tunceli'den birine anlatır gibi konuşmuyor çünkü...

"O zaman ufak teyp de yok, bayağı zorlandım" dedi Kemal Bey... O zaman aklında konuşmaları kitaplaştırmak varmış... "Belki de Hüseyin Aygün'ün yazdığı kitabı ondan önce siz kaleme alacaktınız" dedim, "Kader" diye güldük..."

Koru'nun yazısının tamamını buradan okuyabilirsiniz.

ÇOK OKUNANLAR