MEDYA KÖŞESİ

Olay kitabı bir o okudu içinde neler var?

'İmamın Ordusu' koşturmacasında polisin baskınıyla karşılaşan Ertuğrul Mavioğlu ve yayınevinin editörü Ahmet Öz, NTV'de baskını anlattı...

Olay kitabı bir o okudu içinde neler var?
GAZETECİLER.COM
Polisin yayınevi baskınıyla başlayan 'İmamın Ordusu' koşturmacası Radikal muhabiri Ertuğrul Mavioğlu'nu çileden çıkarttı. Gazeteye yapılan aramayla kitabın elindeki kopyasına el konulan Mavioğlu, NTV'de canlı yayında konuştu.

Mirgün Cabas'ın modere ettiği programa polisin bastığı bir diğer adres olan İthaki Yayınları'nın editörü Ahmet Öz de katıldı. Öz, polisin baskınıyla ilgili oluşan genel kanaatin yanlış olduğunu söyleyerek sözlerine başladı. Şaşkınlığını gizlemeyen Öz kitabın basıma hazır olmak bir yana henüz masaya bile çıkmadığını vurguladı.

"Kitabın bu kadar bir çalışma olduğunu anladık. Yoksa masa üstüne bile gelmemişti. Kitabın basılıp basılmaması için bir değerlendirme bile yapmadık. Ahmet kısa sürede yayınlamak istiyordu ama bizim trafiğimiz uygun olmadığı için hemen basamayacığımızı da söyledik. Sonra da Ahmet tutuklandı zaten. Herhangi bir kontrat falan da yoktu zaten. Kitap mail olarak duruyordu ve masaya inmemişti daha. Kitabın değerini polisin baskınıyla anladık biz de"

KİTABIN İÇERİĞİNDE NELER VAR?

'En büyük pişmalığım kitabı okumamış olmam' diyen Mavioğlu, durumunu ilginç bir örnekle açıkladı: 'Elinizde milyon dolarlık bir şey varmış da farketmemişsiniz gibi hissediyorum'.

"Ahmet'le ilişkimiz sadece meslektaş olmak değil bir ahpablığımız da vardı. 'Sen ne diyorsun abi?' diye sorduğu kişilerden biriyim. O yüzden olağan şüpheliler arasında vardım." diyen Mavioğlu polisin el koyduğu kitabı kısaca incelediğini söyledi:

"Kitabı kısaca inceledim. Bir saat kadar baktım sadece. Kitabın içeriğinde başlangıçta Gülen Cemaati'nin tarihsel süreçte temel dönemeçlerde nasıl bir tavır aldığı anlatılıyor. Yani 12 Eylül'de ne yaptılar, Irak'ın işgali, 28 Şubat, 27 Nisan gibi dönemlerde neler yaptılar bunları anlatıyor. Kitabın diğer bölümünde ise Gülen Cemaati'nin emniyet içindeki yapılanması anlatılıyor. Bazı bilgiler belgeler vardı bu konuda. Ama detaylı okumadığım için neden böyle önemli bilmiyorum. Ben bilmiyorum açıkçası, bunu Ahmet ve kimin ayağına basmışsa onlar biliyor."

İşte o anlar:

ÇOK OKUNANLAR