MEDYA KÖŞESİ

Okudun mu bugün nasıl geçirdim!..

Aydınlarımız böyleymiş... Önce 'sövüp' sonra da birbirlerini arıyorlarmış. Hıncal Uluç'un satırları;

Okudun mu bugün nasıl geçirdim!..

GAZETECİLER.COM - Hıncal Uluç'u son dönemde bir asker sevdası sardı ki sormayın!
TSK'nın 'iki dilli' açıklamasından sonra başladı bu...
O açıklamaya tepki gösteren kendi gazetesinin köşe yazarı Nazlı Ilıcak ile Hürriyet yazarı Ahmet Hakan'a adeta muhtıra vermişti.

Bugün de 'sevsinler sizin demokratlığınızı' deyip şunları yazıyor;

"BU ülkenin aydınları Genelkurmay'ın bildirisini fırsat bilip Ordu'yu aşağılamaya, yıpratmaya, yok etmeye yönelik bir bildiri yayınladılar..  Asker "Anayasa ve Cumhuriyet'i kollamaya ve korumaya kararlı olduğunu" açıkladı diye "Sana ne?.. Haddini bil.. Kes sesini.. Otur oturduğun yerde, işine bak" dediler..
Oysa aynı gün, aynı saatlerde, Anayasamıza göre barış döneminde Ordu'nun Başkomutanı olan Abdullah Gül de, aynı şeyleri söylemişti. Baş komutana "Çıt" demedi, diyemedi, Aydınlar.. Baş komutana ve "Tarafsız" Cumhurbaşkanına "Gık" demeye yürekleri yetmedi..
Dün sabah baktım.. Bizim manşette Başbakan'ın sözleri var. Hem de Ordu bildirisinden daha şiddetli ve dehşetli. "Ülkemin ortak dili tektir, Türkçedir.. "

(...) Şimdi o demokrat aydınlar, sorsunlar bakalım Başbakan'a "Bu ameliyatı yapmak isteyenlere nasıl mani olacaksınız?. Gücünüz nerde" diye, bakalım karşılarına kimler çıkacak?.
Bu ülkede aydın olmanın, demokrat olmanın yolu, orduya sövmekten geçiyor dostlar.. Önce sallıyor, sonra birbirlerini arıyorlar..
"Okudun mu, bugün nasıl geçirdim!.."

Sevsinler demokratlığınızı.."

ÇOK OKUNANLAR