MEDYA KÖŞESİ

Oktay Ekşi'yle ilgili bomba iddia!

Oktay Ekşi istifa mı etti yoksa ettirildi mi? Taraf yazarı Rasim Ozan'dan çarpıcı bir iddia geldi. Ekşi'nin ipini bakın kim çekmiş?

Oktay Ekşi'yle ilgili bomba iddia!
GAZETECİLER.COM - Taraf yazarı Rasim Ozan Kütahyalı, Oktay Ekşi'nin istifa etmediğini, aksine Aydın Doğan'ın görevine son verdiğini iddia etti.

Kütahyalı, bu görüşünü bizzat konuştuğu ve ismini vermediği Doğan medyasının üst düzey bir yöneticisinin açıklamalarına dayandırdı.

İktidara yönelik "Analarını bile satan zihniyet" suçlamasıyla şimşekleri üzerine çeken Hürriyet Başyazarı Oktay Ekşi'nin gidişinin perde arkası aralanıyor. Kütahyalı bugünkü köşesinde 'Doğan, Oktay Ekşi'nin görevine nasıl son verdi?' başlıklı yazısında Ekşi'yi istifaya götüren süreci yazdı.

'BU DURUMU KALDIRAMAYIZ'

Buna göre Ekşi'nin sözlerini kabul edilemez bulan Aydın Doğan, "Oktay Ekşi ne yaparsa yapsın artık bu durumu grup olarak kaldıramayız" diye konuşmuş. Aydın Doğan'ın bu tavrı Ekşi'ye iletilince de Ekşi gereğini yapmış.

'DOĞAN ARATTIRDI' İDİASI

Yazar ayrıca cuma günü kendisinin de katıldığı Beyaz TV'de yayınlanan 'Dinamit''te 'isteksizce özür' dileyen Ekşi'nin programa bağlanmasını, Aydın Doğan'ın istediğini iddia etti.

ZERRE PİŞMANLIK DUYMADI

Aydın Doğan'ın tavrını öğrenir öğrenmez para pul beklemeden istifa eden Ekşi'ye övgü yağdıran yöneticiye katılmayan Kütahyalı, Ekşi'yi bu sözlerle eleştiriyor:

"(...)Fakat Ekşi'nin yazdığı çoğunluğu insanlık vicdan ilkelerine aykırı satırlardan ötürü de zerre pişmanlık duyduğunu düşünmüyorum. Öyle düşünse Basın Konseyi denen kurumun başkanlığından da istifa ederdi, oysa basın meslek ilkelerini alenen çiğnemiş bir insan olan Ekşi bu istifa kararını düşünmedi bile...

36 yıldır Başyazarlık yaptığı Hürriyet gazetesinden de istifa etmedi aslında Ekşi... Aydın Doğan 36 yıllık padişahlığa son verdi ve bu defter kapandı... "Analarını satanlar" hakareti Ekşi'nin Hürriyet kariyerindeki son nokta oldu... "

 

ÇOK OKUNANLAR