MEDYA KÖŞESİ

Oktay Ekşi'nin istifası gazeteyi korumak için mi?

"Türkiye gibi insanların koltuklarına yapışıp kaldıkları bir ülkede istifa edebilmek insanın kalitesini gösterir diye düşünürüm."

Oktay Ekşi'nin istifası gazeteyi korumak için mi?

Oktay Ekşi'nin istifası üzerine

GAZETECİLER.COM - Yazısına "Oktay Ekşi'nin istifasını üzüntüyle karşıladığımı söyleyerek başlayayım" cümlesi ile giriş yapan Mehmet Y. Yılmaz, kişisel olarak üzüldüğü istifa kararını bakın nasıl değerlendirdi.

"Sanıyorum bu Türk basınında ilk kez oluyor: Bir yazar nasıl olduğunu kendisinin de açıklamakta zorlandığı bir cümle yazıyor, sonra bunun için özür diliyor ama üzerine o kadar geliniyor ki sonunda istifa ediyor.
İstifa elbette kişisel bir durumdur. Dediğim gibi kişisel olarak bu karara üzüldüm ama saygı duyuyorum. Bazen istifa etmek, saatlerce konuşmaktan daha çok şey anlatabilir çünkü.
Türkiye gibi insanların koltuklarına yapışıp kaldıkları bir ülkede istifa edebilmek insanın kalitesini gösterir diye düşünürüm.
Öte yandan bu istifanın esas olarak Hürriyet'i koruma kaygısından kaynaklandığını da düşünüyorum. Başbakan'ın yazı yayımlandığı gün "Ben bunlarla mücadele etmem, savaşırım, görün bakın neler olacak" dediğini unutmayalım.
Başbakan'ın nasıl savaştığını, bu savaşta devletin gücünü nasıl kullandığını gayet iyi biliyoruz, Oktay Ağabey de biliyordu. Çalıştığı kurumu korumak için istifa etti."

Mehmet Y. Yılmaz'ın "medyanın gerçek ağzı bozuklarına" da çakmayı ihmal etmediği yazısının tamamını okuyabilirsiniz.

ÇOK OKUNANLAR