MEDYA KÖŞESİ

Oktay Ekşi yanlıştan döndü özür diledi

"Önce ciddi bir özür borcumuz var. Onu ödeyelim de başka konuya girmeye hakkımız olsun" dedi ve özür diledi.

Oktay Ekşi yanlıştan döndü özür diledi
GAZETECİLER.COM - Hürriyet gazetesinin en kıdemli yazarı olan Oktay Ekşi, bugün köşesinde "Önce ciddi bir özür borcumuz var. Onu ödeyelim de başka konuya girmeye hakkımız olsun" dedi ve okurlarından özür diledi.

Ekşi dün yazdığı yazısında 657 sayılı yasanın değiştirilmesi ile ilgili yaptığı yanlışı bakın nasıl düzeltti.

İşte Ekşi'nin özür dilediği bugünkü yazısı:


"Dün bu sütunda çıkan "türbanlı memur" başlıklı yazıyı yazarken hükümetin Meclis'e sevk ettiği "657 sayılı yasa" ile ilgili tasarının "devlet dairelerinde türbana izin vermeyi öngördüğünü" söylemiştik.

Tasarıyı, yürürlükteki hükümlerle karşılaştırırken "Disiplin Suçları" ile ilgili 125'inci maddenin "C" fıkrasına bağlı "alt fıkra"ları yanlışlıkla "A" fıkrasındakiler olarak değerlendirmişiz. Nitekim "C" fıkrası altında yazılı olan ve "Belirlenen kılık ve kıyafet hükümlerine aykırı davranma"yı suç sayan bendin yürürlükten kaldırılmak istendiğini yazdık. O da sonuçta "devlet dairesine türbanla gelmeye izin verme" anlamına geliyordu.
Devlet Bakanı Sayın Hayati Yazıcı dün aradı. Değerlendirmemizin "yanlış" olduğunu söyledi. Bunun üzerine elimizdeki metinleri tekrar kontrol ettik.
Neticede hatanın bize ait olduğunu yani "Belirlenen kılık ve kıyafet hükümlerine aykırı davranma"nın "disiplin suçu" olmaya devam edeceğini gördük. Tekrar hem Yazıcı'dan hem de okuyuculardan özür diliyoruz.

Biz, gördüğünüz gibi hatamız olunca özür diliyoruz. Çünkü "insan kusurdan bağışık" diye düşünmüyoruz.

Oktay Ekşi'nin yazısının tamamını okuyabilirsiniz.

Yorumlar