MEDYA KÖŞESİ

Oktay Bey, artık istifa edin!

Bugün yazarı Ali Atıf Bir'den Basın Koneyi Başkanı Oktay Ekşi'ye tavsiye: "Artık minare kılıfa sığmıyor Oktay Bey... İstifa Edin!"

Oktay Bey, artık istifa edin!

Basın Konseyi'nin ne kadar işlevsiz ve demode bir kurum olduğunu, basın özgürlüğünü sağlayacağı yerde ona engel olacağını defalarca yazdı Bugün gazetesi yazarı Ali Atıf Bir... Bugün yine bu yazdıklarını yineleyen yazar,  Basın Konseyi Başkanı Oktay Ekşi'yi istifaya çağırdı..

- (...) Basın Konseyi'nin sorunlarından biri de yıllardır Hürriyet Gazetesi'nin baş yazarı Oktay Ekşi'nin Konsey başkanlığını yürütmesi...

Oktay Bey Hürriyet yazarlığı ile Konsey Başkanlığı'nı o kadar iç içe geçirmiş ki dün köşesinde Basın Konseyi'nin megafonluğunu yaptı. Onu da bırakın adalet dağıtması gereken Konsey Başkanı, Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı'ya "medya imamı" gibi çirkin bir yakıştırmada bulundu...

Diyeceksiniz ki Ekrem Dumanlı da köşesinde Basın Konseyi'ne Oktay Ekşi'ye veriyor veriştiriyor, niye Oktay Ekşi köşesinde Ekrem Dumanlı'ya verip veriştirmesin?

İkisi aynı şey mi? Basın Konseyi bir kurum ve Oktay Ekşi "eşitler arasında" adaleti sağlamak için kurumun başına seçilmiş başkan... Bu Başkan kendi köşesinde, şimdi ve sonra adalet dağıtacağı kişileri aşağılayan kişisel yazı yazabilir mi? Yazarsa bu Başkan'ın daha sonraki kararlarda tarafsızlığından nasıl söz edilebilir?

Artık minare kılıfa sığmıyor Oktay Bey... İstifa Edin! (Yoksa basın Konseyi sizi kınasa mı?)

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar 2 yorum