MEDYA KÖŞESİ

Okan Bayülgen'e reyting eleştirileri sürüyor

Medya Kralı programında reyting sistemini protesto eden Okan Bayülgen'e bir eleştiri de iletişimci Ali Saydam'dan.

Okan Bayülgen'e reyting eleştirileri sürüyor

Medya Kralı programında reyting sistemini protesto eden Okan Bayülgen'e bir eleştiri de iletişimci Ali Saydam'dan. Baygülgen aynı nedenden dolayı dün de Mesut Yar'ın eleştirisine maruz kalmıştı.

Okan aynı şeyi başka türlü söyleyebilir miydi?..

Tamam!
Kabul!
Her şey reyting demek değil.
Reyting sistemini ve ölçümleme modelini adil ve doğru bulmuyor olabilirsiniz.
Kaliteli program yapmak için ciddi zorluklar ve engellerle karşılaşıyor ve ne yazık ki kanal yönetimi için yeterli reytingi alamadığınız için programınız yayından kaldırılıyor olabilir.
Çok iyi işler yapıp karşılığını görmediğinizi de düşünebilirsiniz.
Bunu hak etmiyoruz diye hislenebilirsiniz.
Ancak izleyici tercihlerini ölçen sistemi tartışmaya açıp 'yeni ve farklı nasıl olur', 'dünyada böyle yapılıyor, biz de şöyle yapalım' demek yerine rakip kişileri ve kurumları hedef alıp, isim vererek yayın yoluyla izleyiciye şikayet etmek, hem de hakaret ederek şikayet etmek nereden çıktı?
Yakışmıyor... Hele son yıllarda Türkiye'de televizyonculuk adına çok önemli ve başarılı işlere imza atmış Okan Bayülgen'e (kendisini ne kadar sevdiğimi bu sayfanın okurları bilir) hiç yakışmıyor.
Demiş ki: 'Bir reyting listesi alıyorsunuz, bir sürü üçkağıt ve sahtekarlık var. Programları bölmeler bilmem neler falan... Bunu yapınca üst sıralara çıkıyorlar falan filan. Bunu yapmayınca da sen salak durumunda kalıyorsun. Yani 4 saat program yapıyorsun ve sen bir program olarak sayılıyorsun... Bölümlere bölsek zaten şu anda ilk 10 içerisindeyiz demek ki diziler gibi sonuçlar almaya başlarız. Ne reyting bir yere kaçıyor ne seyirci!'
Okan'ın kızgınlığını ve isyanını görüyorum. Ama zaten bir elin parmakları kadar sayıda bu işin altından kalkabilen popüler TV starı varken, birbirinizi koruyup kollamak ve sektörel olarak hep birlikte yukarı tırmanmak varken altınızdaki halıyı kendi elinizle çekmeye kalkmak yanlış... Okan, kendi programını terk edenlerin durumuna düşmemeli... Kamu vicdanı çok acımasızdır... Durduk yerde ona buna agresyon sergilemeyi affetmeyebilir...

Ali Saydam/AKŞAM

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar