MEDYA KÖŞESİ

Oğur, bayram gazetelerini yazmaya devam ediyor!

Taraf yazarı Yıldıray oğur gazetesinin Cumhuriyet Bayaramı'ndaki tavrını dünya basını ile desteklemeye bugün de devam etti.

Oğur, bayram gazetelerini yazmaya devam ediyor!

GAZETECİLER.COM

Taraf gazetesi 29 Ekim günü Cumhuriyet Bayramı'nı manşetine taşımayan tek gazete olarak hem dikkat çekmiş hem de eleştiri almıştı. Taraf yazarı Yıldıray Oğur da dünya medyasının önde gelen markalarını incelemiş ve benzer bayramların gazetelerde nasıl yer aldığını ortaya koymuştu.

Oğur bugün de aynı şarkıya devam . Geçen yazıda yanlış yaptığı bir noktayı düzeltmiş ve daha sağlam kanıtlarla tezini yenilemiş. Fatih Altaylı ve saz erkadaşlarına kötü bir haberimiz var. Gelişmiş dünyada medya resmi bayramları ülkemizde eleştiri alan Taraf gibi karşılıyor.

"Bayram günü gazetelerindeki yarım sayfa zorunlu hamaset ile mücadeleye devam.

Önce bir düzeltmeyle başlayayım.

Geçen yazıda büyük bir aptallık yaptım. 4 Temmuz 2009 tarihli çakma The New York Times’ı gerçek New York Times zannettim. Benim de Türkiye’de içimde olduğum savaş karşıtı hareketin ABD’deki muadilleri geçen yıl kasım ayında Irak Savaşı bitti manşetli 16 sayfalık bir New York Times hazırlamış ve 1,2 milyon adet basıp sabah saatlerinde bütün New York’ta dağıtmışlar. Bu gazetenin tarihi de ABD’nin bağımsızlık günü olan 4 Temmuz 2009’muş. Resmî New York Times sitesinden gazetenin eski birinci sayfalarına ulaşılamıyor. 4 temmuz New York Times diye tarayınca da karşınıza sadece bu çıkıyor. İşte ben gidip bu gazeteyi “Al işte New York Times 4 Temmuz Bağımsızlık Günü’nde böyle çıkıyor” diye yazımda kullanmışım. Bir de güzel anlatmışım. Dün bütün gün birileri fark edecek diye korktum. Bir de üstünde kocaman “Jefferson’u unutmadık, Washington’un gösterdiği yolda yürüyoruz” yazan yarım sayfa ABD bayraklı gerçek 4 temmuz günkü New York Times’ı bulunup karşıma çıkarırlarsa... Yasemin Çongar “Saçmalama olmaz öyle şey” diye beni teskin etse de ancak Neslihan Los Angeles’tan gece bana 4 temmuz tarihli gazeteleri kütüphaneden bulup gönderdiğinde içim rahat etti. Önce yeni delillerimi sunayım. İşte 4 Temmuz 2009 tarihli gerçek The New York Times. Eğer Kurucu Babalardan biri Sarah Palin değilse yine ben haklıyım. 4 Temmuz 2009’un The New York Times’ı 29 Ekim 2009’un Taraf’ı sanki.

Garanti olsun diye 2000 yılının 4 temmuzundaki New York Times’a bakalım. Ortadaki adamın Atatürk’e benzer hali ve tavrı beni önce bir korkuttu ama neyse ki Meksika seçimleriyle ilgili bir habermiş.

New Yorkluların ne mal olduğu seçimlerde demokratlara oy vermelerinden belli diyenler için bir de 4 temmuz tarihli Los Angeles Times’a bakalım. Sarah Palin Kurucu Baba galiba.

“New York, Los Angeles bunlar halktan kopuk, okyanusa karşı viskilerini yudumlayan mütareke basını zaten” diyenler için başkentin ağır havasına daha yakın olan Washington Post’a uzanalım. Tarih 4 Temmuz 2005. “Siz gidin 29 Ekim’i kutlayın” diye çakılacak kıvamda onlar da.

DÜNYAYI ARAYIP TARIYORUM YOK BİZDEKİ GİBİ BAYRAM GAZETESİ

Doğrusu dün bu yönde pek çok gayret oldu. Gün boyu posta kutuma bayramlardan bir gün sonraki kutlama haberlerini, Sarkozy’nin askerleri selamladığı 4 temmuz resimlerini “Al işte utan” şeklinde gönderenler oldu ama henüz Le Monde’un 2008 yılının 14 temmuzunda yarım sayfa “Robespierre’e Bin Selam” başlığıyla çıkan sayısı elime geçmedi.

(...)"

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar