MEDYA KÖŞESİ

Oda TV'nin 'kanka' devşirme yöntemi

Akıllarına koydukları köşe yazarı ya da televizyoncu önce hedefleri oluyor. 2 kişi bu numarayı yememiş...

Oda TV'nin 'kanka' devşirme yöntemi

GAZETECİLER.COM - Fehmi Koru'nun ODA TV ile olan husumetini biliyorsunuz.
Bugün Taha Kıvanç imzası ile ODA TV'nin 'Kankalar Meclisi'ni ifşa etmiş.
Nedir bu kankalar meclisi?
Kimler vardır?
Kankalar nasıl bulunur?
Koru'nun anlattığına göre ODA TV 'kankaları" şöyle devşiriyormuş.
Akıllarına koydukları köşe yazarı ya da televizyoncu hakkında önce aleyhte kampanya açıyorlarmış...
Bu karalama kampanyasından ürken kişiler ODA TV'yi bilen bir dostlarına ulaştıklarında "aslında iyi çocuklar tanısan seversin" denilerek devşiriliyorlarmış.

Aynı yöntem bir büyük gazetenin yazarıyla onun yakını olan bir kadın yazara da başarıyla uygulanmış...

Fehmi Koru'nun o 'kanka toplantılarına' katılan dostu demiş ki:
"Bu yönteme boyun eğmeyen iki yazar var, Mehmet Barlas ile Reha Muhtar; sorarsan anlatırlar..."

KANKALAR MECLİSİ'NDE KİMLER VAR?

Yeni Harman dergisinden Gürkan Haydar Kılıçarslan, o yemeklerden birinin yakın tanığı olmuş. Sonra da yazmış zaten gördüklerini:

"Serdar Turgut'un, Soner Yalçın'ın, Ali Saydam'ın sırtları dönük. Ama aynadan yüzlerini görebiliyorum. Konuşmalarını duyacak kadar yakınım. Karşılarında Oray Eğin, Ayşenur Arslan ve sima olarak tanıdığım halde o an ismen çıkartamadığım dört bayan daha var. Muhabbet koyulaşmış. Serdar Turgut'u biraz durgun görüyorum. Şarap içiyor. Oray Eğin masada ne var ne yok götürüyor ve herkesten daha çok konuşuyor, gülüyor, New York´tan bahsedip duruyor. (..) Bu arada yeni televizyon programından bahsediyorlar. Ahmet Hakan'ın Uğur Dündar'ın dalağını sökmekle meşgul olduğunu söylüyor Oray Eğin. Anlaşılıyor ki, az sonra Ahmet Hakan da gelecek. (..) Hıncal Uluç Hazretleri Salomanje'ye teşrif ediyorlar. Bir tek ben ayağa kalkmıyorum. (..) Hıncal Uluç arada bir kahkahasını atıyor. Zaman zaman duruluyor. Bana doğru bakıyor. Kesiklerime karşılık veriyor. Herhalde o da 'Bu işte bir terslik var' diyor. (..) Uğur Dündar'ın da geleceği söyleniyor."

MUHAFAZAKAR KANKA KİM?

Kankalar Meclisi yemeğine muhafazakar medyadan da katılan bir yazar varmış. Kim o derseniz? Fehmi Koru da dostu da ismini bildirmemiş. Karşı mahalledekileri deşifre etmişler ama kendi mahallelerindeki "kankayı" yazmamışlar.

Yazının tamamı için
ÇOK OKUNANLAR