MEDYA KÖŞESİ

Öcalan'ı ya asalım ya önünü açalım

Öcalan'ı ne yapmalı sorusunun cevabı, bir ikilemin konusu. Ya asmalı ya da önünü açmalı.

Öcalan'ı ya asalım ya önünü açalım

GAZETECİLER.COM - Öcalan yine gündemin üst sıralarında. Tartışmaların merkezinde yer alıyor.
Bu konuda günün iki dikkat çeken yazısı muhafazakar eğilimli gazetelerden geldi.

Yazılardan biri Zaman yazarı Mümtazer Türköne'nin imzasını taşıyor. Türköne, teröristbaşı Abdullah Öcalan'ın önünün açılmasını istedi.

Diğer Öcalan yazısı da Yeni Şafak'tan Salih Tuna'dan geldi. Tuna, "Ya Öcalan ölürse" diye soruyor. 

Silvan saldırısı ile birlikte Abdullah Öcalan yeniden medyanın gündemine girdi. Zaman yazarı Mümtazer Türköne'nin bu konuda kaleme aldığı yazı hayli
tartışma yaratacak türden.

YA ÖCALAN ÖLÜRSE...

Yeni Şafak yazarı Salih Tuna bu ihtimal ile başladığı yazısında "ev hapsi" seçeneğini işaret etti.

Tuna şunları yazdı:
"Soru şudur: Öcalan mı konuşuyor yoksa onu istedikleri gibi mi konuşturuyorlar?.." "Bu sorunun cevabı çok merak ediliyorsa, Öcalan'ı ev hapsine alıp test etsinler. Adama örgütüyle irtibatını kurdur da ondan sonra konuş. Yok Cemil Bayıkmış yok Mustafa Karasuymuş, yok Ankaralılar grubuymuş. Öcalan bunlara "hain" desin, 3 saat içinde tedavülden kalkmazlarsa ben bir şey bilmiyorum..."

Devamı için

OSMANLI PAŞA YAPARDI

Daha önce Öcalan'dan yararlanılması için 'Osmanlı olsaydı paşa yapardı' diyen yazar, bugünkü yazısında kışkırtıcı metaforu "Öcalan'ın şöyle veya böyle bir yerinde bulunduğu çözüm alternatiflerine dikkat çekmek içindi" sözleriyle açıklıyor.

YA ASMALI YA ÖNÜNÜ AÇMALI

Türköne, Öcalan'ın önünün açılmasını isteyerek yeni bir tartışmanın fitilini ateşledi. Kamuoyuna iki seçenek sunan yazar, ikinci şıkkı neden tercih ettiğini şu sözlerle anlatıyor:

"Türkiye'nin terör sorunu bir kavşak noktasında. Geleceğimizi, verilecek kararlar belirleyecek. Öcalan'la görüşmelerin devam etmesi lâzım. Devlet kan davası gütmez ve intikam peşinde koşmaz. Sadece kendisini de var eden hukuku uygular ve çözüm bulur. Devletin varlık sebebi, toplum içinde barışı kurmak ve sürdürmektir.

Bugün, Öcalan'ın hapishane şartlarının gözden geçirilmesi ve terörün azalması şartıyla dışarıyla aracısız ilişkiler kurması tartışılabilir.

Öcalan'ı ne yapmalı sorusunun cevabı, bir ikilemin konusu.
Ya asmalı ya da önünü açmalı.
Sizce bugün hangisi fayda sağlar?"