MEDYA KÖŞESİ

Öcalan'ı öven yandaş yazarlar da milli ve yerli mi?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "yerli ve milli" çıkışından sonra başlayan tartışma büyüyor. İnternethaber'den Hatice Kübra "kim milli kim değil" konusunda herkesin aklındaki soruları sordu.

Öcalan'ı öven yandaş yazarlar da milli ve yerli mi?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Yenikapı mitingindeki "yerli ve milli 550 milletvekili" sözleri yeni bir tartışmanın kapısını araladı. Erdoğan'ın danışmanların Mustafa Varank, "milli ve yerli kimdir?" sorusuna Twitter'dan cevap verdi ama bu cevap da tartışmaya açıktı. 

İnternethaber'den Hatice Kübra, Varank'ın ""Çok soran oluyor ben yazayım: Açıkça terörü ve PKK'yı öven, teröristin arkasında duran milletvekili YERLİ ve MİLLİ değildir. Vatan hainidir" sözleri üzerine çözüm sürecinde Öcalan'a övgüde bulunan iktidara yakın kalemleri hatırlattı. 

"PKK'nın lideri olmaktan İmralı'da yatan Öcalan'a övgüler dizenler de vatan haini olmuyor mu? Oluyorsa AK Parti'ye yakın medya organlarında neden vatan hainleri çalıştırılıyor?" diyen Hatice Kübra, çözüm sürecinde yapılan hataların bugün "yerli ve milli" meselesine nasıl yansıdığını yazdı. 

İşte o yazıdan çarpıcı satırlar

Erdoğan'ın milli ve yerli çıkışından sonra özellikle HDP milletvekillerinden itiraz geldi. 

"Kim yerli , kim milli?" soruları peş peşe gelince Erdoğan'ın en yakınındaki isimlerden biri olanMustafa Varank Twitter'dan şöyle bir açıklama yaptı:

"Çok soran oluyor ben yazayım: Açıkça terörü ve PKK'yı öven, teröristin arkasında duran milletvekili YERLİ ve MİLLİ değildir. Vatan hainidir".

Aslına bakarsanız bu açıklama durumu daha da karmaşık hale getiriyor.

Misal, çözüm sürecinin devam ettiği süre boyunca çizilen "milli/yerli" tanımını mı yoksaçözüm sürecinin askıya alınıp, terör olaylarının yeniden başlamasından sonra çizilen "milli/yerli" tanımını mı baz alacağız?

İkisi arasında dünya kadar fark var malum...

Misal, bu tanımlamaya göre bir dönem PKK'lı teröristlere "terörist" demekten imtina ederek "gerilla" diyenler de milli ve yerli olmaktan uzak mı?

Misal Erdoğan'ın "Kim ki bu bayrağa sahip çıkıyorsa millidir, yerlidir ve Türkiyelidir" sözleri, dün bayrağın adı değişsin falan gibi bayrak alerjisi yaşamaya başlayan yandaş yazarları da kapsıyor mu? 

Yoksa onlar her daim çevrimdışı mı? 

Misal, PKK'nın lideri olmaktan İmralı'da yatan Öcalan'a övgüler dizenler de vatan haini olmuyor mu? Oluyorsa AK Parti'ye yakın medya organlarında neden vatan hainleri çalıştırılıyor? 

Olmuyorsa Öcalan'a övgü serbest ama Öcalan'ı doğal lideri kabul edenlerin övülmesi vatan hainliği mi?

Burada kocaman bir çelişki yok mu?

Varsa işimize gelmeyince görmüyor muyuz?

Misal, Dilek Öcalan milletvekili seçildiğinde "halkın oyuyla seçildi, herkes haddini bilsin" diyerek ayar çekenler için milli ve yerli değildir denilebilecek mi? Yoksa bu, bir milletvekilinin hakkını savunmak olarak mı düşünülecek?

Ee öyle düşüneceksek, HDP'li vekillerin hepsi halkın oyuyla seçilmedi mi?

HDP'li milletvekilleri milli ve yerli değilse, onlara oy verenlere ne denilecek?

Misal, 6 milyon seçmen, PKK ile organik bağı olduğu bilinen HDP'nin arkasında durduğu için vatan haini mi olacak?

Yoksa "seçmeni karıştırma, biz milletvekillerinden bahsediyoruz" falan mı denilecek?

*** 

Aslında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın mesaj net! 

Teröre ve PKK'ya karşı net bir duruş beklentisi var.

Haklı bir beklenti. Üstelik bu sadece Erdoğan'ın değil, AK Parti'nin değil bütün bir milletin beklentisi. 

Fakat çözüm süreci boyunca öyle şeyler yaşandı ki...

Çözümü överken PKK'ya karşı duruş öyle flulaştı ki...

Bugün bu beklentide olmak ve birilerine milli/yerli derken, birilerine vatan haini diyebilmek için önce o sürecin temize çekilmesi gerekiyor.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN 

ÇOK OKUNANLAR