MEDYA KÖŞESİ

Nuray Mert canlı yayında çileden çıktı!

NTV'de Basın Klübü'nde 'Sivil vesayet' tartışmasında Mustafa Karaalioğlu ve Nuray Mert savaşı çıktı!

Nuray Mert canlı yayında çileden çıktı!

GAZETECİLER.COM

NTV ekranlarında yayınlanan Basın Klübü dün akşam hayli hararetli bir tartışmaya sahne oldu. Ruşen Çakır'ın hazırlayıp sunduğu Basın Klübü her zamanki konukları olan Star gazetesi yazarı Mustafa Karaalioğlu, Hürriyet yazarları Sedat Ergin ve Nuray Mert son dönemin popüler tartışması olan 'sivil vesayet'i gündemlerine aldılar. 

Karşınızda idraki bitmiş insanlar birbirleriye kıyasıya kavga ediyorken eğer siz akıl sınırları içinde düşünüyorsanız; beyninize şiddetli ağrılar saplandığını hissedersiniz…
Dün gece bu arkadaşların “tartışma” adında yaşattıkları savaş görüntüleri bende işte öyle bir beyin ağrısı yarattı…
Türkiye ne sivil faşizme gidiyor; ne de sivil Faşizme gittiğini iddia edenler askeri darbe peşindeler…
Ama…
Türkiye giderek medya çöplüğüne dönüşüyor…
 
A.B.O.

Tartışmanın fitilini yakan kalmelerden olan Nuray Mert programda adeta çileden çıktı. Karaalioğlu 'sivil vesayet' tartışmalarının bir yıpratma kampanyası olduğunu söyleyeince kendini kaybeden açtı ağzını yumdu gözünü.

NURAY MERT: TARTIŞMAYI BEN BAŞLATTIM VE BURADAYIM! TOPU TACA ATMAYIN!

Mustafa Karaalioğlu: 20 yıl önceki Hürriyet gazetesinde Ertuğrul Özkök'ün yaptığı ve manşetten verilmiş bir haber var. Özal ve hükümetini sivil vesayet kurmakla eleştiriyor. Biz bunları biliyoruz. Bunun bir kampanya olduğunu görüyoruz.

Sedat Ergin: Ne yapacaktı yani Hürriyet? Baykal'dan alınmış bir demeç var ve o şekilde alınmış, o şekilde verilmiş.

Nuray Mert: Burada bana karşı bir nezaketsizlik var. Bu konu son 5 dakikaya sıkışacak bir konu değildi. Bu tartışmayı bu noktaya getiren benim. Ben yazdım. Bu tartışma benim yüzümden çıktı. 'Sivil faşzim'i ilk kim dedi bilmiyorum. Benim önayak olduğum bir şeye 'kampanya' deniyorsa benim söz hakkı olur. Ben zan altına alınmış olurum. Bu büyük bir iddia. İki haftadır bu konuşuluyor. Ben Hürriyet başlığı altında geçiştirilecek biri değilim. Ne Ertuğrul Özkök ne de şahı bana yazı yazdıramaz. Bunu herkes bilir. Kimse aksini iddia edemez. Bu tartışmayı ben bu hale getirsiysem bu komplo teorilerine muhatap olurum demektir.

[photos]

Ruşen Çakır: Bence süreklilik arz eden bir kampanya yok. Ama tartışmanın bastırılması için bir kampanya var.

Mustafa Karaalioğlu: Hep tekrarlanan kavramlar iddialar sence tesadüf mü?

Ruşen Çakır: Herkes kendi görüşünü söylüyor. 'Bu bir kampanyadır diyenler' var. Ben de 'hükümet eleştirisini bir kampanya olarak sunmak bir kampanyadır' diyorum.

Mustafa Karaalioğlu: Ya bir hükümet eleştirisi de yok ki. Velvele var... Aynı aktörlerin aynı cümleleri var ortada. Bunun bir tesadüf olduğunu söylüyor ve buna gazetecilik diyorsanız tamam.

Nuray Mert: Tartışmayı başlatan benim. Top taca atılmasın. Şimdi söyleyen benim bunu. Bu şu demektir. 'Sen Hürriyet'in ajanısın'. Ben de Özal'ı sevmem. O dönem bunu yazan da ben değilim. Ben bugün söylüyorum bunu. Ben birisinin itelemesiyle yazacak biri değilim. Bu itham çok hakkaniyetsizdir. Ne Hürriyet bunu bana yaptırabilir ne de başkası...

İŞTE O ANLAR

|

'SİVİL VESAYET' TARTIŞMASI BİR KAMPNAYA MI?

Sedat Ergin: Mustafa sen 1989'da gazetecilik yapmıyorsun değil mi?

Mustafa Karaalioğlu: Yapmıyordum. Yok hayır başlamıştım.

Sedat Ergin: O dönemein gazetelerine bakıldığında Özal'ın yetkilerini aşan uygulamaları vardı ve tartışılıyordu.

Mustafa Karaalioğlu: Ya o dönem tartışılan bir şey falan yoktu.

Ruşen Çakır: Aynı Özkök'ün adı kısa süre sonra 'Özköşk'e çıktı. Sivil Faşizm lafını ben hiç bir ciddi makalede görmedim. Demokrasiden nefret eden otoriterlik yanlısı bazı kesimlerin gerçek demokratların eleştirileri arasına kattığı bazı söylemler oldu.

Mustafa Karaalioğlu: Hükümet eleştirisini konuşmuyoruz burada. Bir hükümet eleştirisi değil Türkiye'nin değişimini engelleme girişimleri var. Bir gürültü var ortada.

Ruşen Çakır: Hükümeti eleştiren kişileri hükümetin düşmanı olarak gösterme gayreti de var. Hemen 'ordu yanlısı' gibi yaftalar vuruluyor.

Sedat Ergin: Hükümete yapılan bazı eleştirileri boşa çıkarmak için böyle gidip milli kütüphaneden arşiv çalışması yapıp gazeteleri çıkartmak bana çok zorlama geliyor.

Ruşen Çakır: Demokrasilerde faşizm tartışmaları olur bunlar normaldir.

Mustafa Karaalioğlu: Kampanyalar olur mu ama?

Ruşen Çakır: O da olur. Önemli olan tartışmak. Bizim de burada bugün mutabakatımız bozuldu ama olsun. Tartışmak gerekiyor...

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar 2 yorum