MEDYA KÖŞESİ

Nuray Mert bu kez milliyetçileri çıldırtacak!

Nuray Mert milliyetçileri fena bombaladı: Hem kontör peşinde koş hem siyasete militarizmi dayat, biri bunlara ne istediklerini anlatsın...

Nuray Mert bu kez milliyetçileri çıldırtacak!
GAZETECİLER.COM
Nuray Mert milliyetçileri çıldırtacak açıklamaları
yla NTV ekranlarında yayınlanan Basın Odası'na damgasını vurdu. Mert, Türk milliyetçilerinin Kürt sorunundaki militarist tavrının bedelini ödemeye hazır olmadığını söylerken çarpıcı eleştirilerde bulundu.

Kürt sorunu ve demokratik açılımı konu alan programda ülkede yükselişe geçen Türk milliyetçiliği de tartışıldı. Hürriyet yazarı Nuray Mert şovenizm boyutlarındaki Türk milliyetçiliğinin çok büyük bir açmazla karşı karşıya olduğunu ama bunun farkında bile olmadığını söyledi. Mert, özellikle gençlik içinde gelişen miliyetçiliğin bir karar vermesi gerektiğini vurgularken hayli ilginç eleştiriler yaptı. Kürt sorununda siyasete militarist bir tavrı dayatan ve radikalleşen milliyetçi kesimlerin kendi yaşam tarzından vazgeçmek zorunda olduğunu ama bunun bile farkında olmadıklarını söyledi.

BİRİ BUNLARA ANLATSIN! BÖYLE MİLLİYETÇİLİK Mİ OLUR?

Siyasetçilerin de dürüst olması gerek. Çıkıp şunu söylemeleri gerek. 'Eğer öyle her yöne üç kontör falan istiyorsanız bu işler öyle azmakla kudurmakla olmaz' demeli. 'şu taviz verilmez, bununla görüşülmez diyorsanız dünyaya kapalı, otoriter bir ülkede yaşamayı da göze alacaksınız.  Şunu anlamak zorunda bu pek milliyetçi gençler. Hem internette chat yaparım, hem her yöne şu kadar kontör alırım hem de militarist milliyetçilik yaparım demekle olmuyor bu işler. Sen gidip iki sene siperde askerlik yapacak mısın yoksa her yöne mesajlaşacak mısın?

Şunu diyeceksin o gençlere 'sen o rock konserlerine gitmek istiyor musun?
Hayat tarzından vazgeçmeye hazır mısın? Bu kadar milliyetçisin madem bunun bedelini ödeyecek misin?' Toplum bu konuda bir karar verecek yani.


İşte o anlar:



Yorumlar