MEDYA KÖŞESİ

Nuran Yıldız'dan kanalizasyonlu yanıt!

CHP'nin yeni Parti Meclisi üyesi İletişim Fakültesi öğretim üyesi Nuran Yıldız, kendisine getirilen eleştirleri sert bir dille yanıtladı.

Nuran Yıldız'dan kanalizasyonlu yanıt!
GAZETECİLER.COM - CHP Parti Meclisi üyesi Nuran Yıldız bugün OdaTV internet sitesindeki köşesinde televizyon ve gazetelerde kendisi ve kitabı üzerinden sürdürülen tartışma ile ilgili olarak açtı ağzını yumdu gözünü...

"Ortalık sığ entelektüelden geçilmiyor. Siz onlara "medyatik entelektüel" de diyebilirsiniz." diye başladığı yazısında akademisten Yıldız, "Bilgi üretmeyen, düşünce oluşturmayan ama başkalarının ürettiklerinden beslenen" bu isimleri medya asalaklığı ile suçladı ve  "Televizyon tartışmaları bir tür kanalizasyona benziyor, burnunuzu kapatmadan izlemeyin" dedi.

Akademisyen Nuran Yıldız yazdığı "Tanklar ve Sözcükler" isimli kitabı okumaksızın kitaptaki görüşlerini eleştiren Nazlı Ilıcak ve Rasim Kütahyalı'yı yerden yer vuruyor.

TV8'de, 8. Gün programına katılan Nazlı Ilıcak için "Sanki bir tek arkasındaki dekor ve önündeki kanal adı değişiyor. O hep orada yaşıyor." diye sözediyor Yıldız ve ardından da "Ilıcak'ın söylediği her şey yanlış" diyor ve şöyle devam ediyor:

GAZETECİNİN ÖNCE FİKİR NAMUSU OLACAK

CHP Parti Meclisi'nin yeni üyelerinden söz ediyor. "Mesela Nuran Yıldız" diyor, "Deniliyor ki bir kitap yazmış, Tanklar ve Sözcükler. Dünyanın her yerinde ordu siyasete müdahale eder, Genelkurmay demokrasinin deniz feneridir diyor." Üzerine laf ürettiği kitabın kaynak fikri "deniliyor ki" ifadesinde duruyor.

Stüdyoda bulunan Enver Aysever soruyor, "Bu kitabı okudunuz mu?"

Nazlı Hanım "Hayır, ben gazetede çıkan alıntıları söylüyorum" diyor, yüzüne dikkatle bakıyorum utanmıyor, kızarmıyor cümleleri kurarken...

"Alıntılarla olmaz" diyor Enver Aysever, "Nuran Hanımın kitabını ben okudum, iyi gazeteci olmanın birinci ilkesi, üzerine konuştuğunuz kitabı okursunuz." Nazlı Hanım hiç oralı değil, Enver Bey devam ediyor "Alıntılarla iş yaparsanız olmaz. Gazetecinin önce fikir namusu olacak!"

KİTABI HİÇ GÖRMEMİŞLER BİLE

Kanaltürk'teki "Karşıt Görüş" programındaki tartışmaya katılan Rasim Ozan Kütahyalı için ise Medyaya asılı yaşayan diyor Nuran Yıldız ve Kütahyalı'nın  "Genelkurmay demokrasinin deniz feneridir diyen, tanklara selam duran Nuran Yıldız" sözlerine şöyle yanıt veriyor: 

"Her iki programda ve kimi köşe yazılarındaki ilgili yorumların kaynağı Taraf gazetesindeki haber. Fikir belirtenlerden hiç biri kitabımı görmemiş bile. Utanç verici değil mi? Ama onların değil, böyle bir ortamda iletişim öğretim üyesi olduğum için benim yüzüm kızarıyor."

TELEVİZYONLAR KANALİZASYONA BENZİYOR

Öğrencilerime "Televizyon eğlence aracıdır" deyip bırakmıyorum, artık bir ekleme daha yapıyorum: "Televizyon tartışmaları bir tür kanalizasyona benziyor, burnunuzu kapatmadan izlemeyin." diyen Nuran Yıldız, yazısında kitabından alındığı ileri sürülen cümlelerin de nasıl çarpıtıldığını da anlatıyor.

Yıldız'ın yazısının tamamını okuyabilirsiniz.

Yorumlar