MEDYA KÖŞESİ

Nuh Gönültaş Başakşehir'de çarketti

Muhafazakarların gizlice ikinci eş alarak Başakşehir'e yerleştiği yönündeki yazısı belli ki ummadığı kadar tepki almış...

Nuh Gönültaş Başakşehir'de çarketti

GAZETECİLER.COM - Nuh Gönültaş yazdığı yazı umduğundan fazla gümbürtü kopartınca geri adım attı. Suçu da "bazı gazeteler çarpıttı" diyerek medyaya attı.

"Herkesin dilinde" olan ama dillendirilmeyeni dillendirmişti.
Dindar ailelerde gizli evliliklerin yaygınlaştığını, gizli evlilik yapanların ikinci evlerinin Başakşehir'de olduğunu yazmıştı.

Bu satırları belli ki çok büyük tepki almış. 
Tepki alınca da hemen geri manevra yapıp 'ben öyle demedim, medya çarpıttı' noktasına getirmiş işi...

Diyor ki; 

"Diğer gazeteler benim yazımı kendi sayfalarına, kendi amaçları doğrultusunda yansıtınca anlam kaydı, mana bozuldu. Benim yazımı öyle bir şekilde verdiler ki: "Bakın muhafazakârlar da günah işliyorlarmış ve bu iş için de Başakşehir'i seçiyorlarmış" dolayısıyla "Başakşehir öyle acayip bir yer olmuş" biçimine dönüştü."

İĞNEYİ KENDİNE BATIRSAN!

Nuh Gönültaş 'medya çarpıttı' derken, o yazının böyle bir reaksiyon yaratacağını tahmin etmemiş miydi? Gazeteciler.com olarak biz "Dindarları ayağa kaldıracak şok iddia" diye vermiştik o yazıyı...
Yazdığı satırlar da aynen şöyleydi;

"(...) Dindar aileler arasında gizli evlilikler, gizli ikinci evliliklerin oranı da oldukça artmış görünüyor. İstanbul'da bazı semtler bu türden gizli ikinci evlilik yapan kişilerin ikinci evlerinin, ikinci eşlerinin yaşadığı yerler olarak anılmaya başladı.

Mesela Başakşehir. Başakşehir herkesin dilinde ama kimse ortaya çıkıp da gerçeği dile getirmiyor. Başakşehir gizli evlilik yapan muhafazakâr kişilerin çoğunlukla ikinci evlerini kurmayı tercih ettikleri bir yer."

ÇOK OKUNANLAR