MEDYA KÖŞESİ

NTV ekranlarında Özgür Gündem geçidi

Yayın hayatına geri dönen Özgür Gündem'in iki eş genel yayın yönetmeni NTV'de iki ayrı programda gazeteyi ve yaslandığı geleneği anlattı...

NTV ekranlarında Özgür Gündem geçidi
GAZETECİLER.COM
4 Nisan'da yayın hayatına geri dönen Özgür Gündem gazetesi NTV ekranlarında iki ayrı programın gündemindeydi. Mirgün Cabas'ın modere ettiği Her Şey gazetenin Eş Genel Yayın Yönetmeni Hüseyin Aykol'u ağırlarken, Banu Güven'le Artı'nın konuğu ise gazetenin diğer Eş Genel yayın Yönetmeni Eren Keskin'di.

Gazetenin Diyarbakır bürosunun öyküsünü anlatan ödüllü Press filminin yönetmeni Sedat Yılmaz'ın da katıldığı Her Şey'de konuşan Hüseyin Aykol Özgür Gündem geleneğini özetledi. 21 yıllık bir gelenekten geldiklerini vurgulayan Aykol haftalık yayınlanan 'Yeni Ülke' gazetesinden Yeniden Özgür Gündem'e uzanan yolda 71 çalışanlarının öldürüldüğünü hatırlattı. 70 yaşındaki yazarları Musa Anter'den 7 yaşındaki dağtımcılarına kadar onlarca arkadaşlarını kaybettiklerini söyleyen Aykol 'bugün daha demokratik bir tartışma ortamına ulaşmışsak bunda Özgür Gündem geleneğinin büyük emeği vardır' dedi.



NEDEN YENİDEN ÖZGÜR GÜNDEM?

Banu Güven'in sorularını yanıtlayan gazetenin diğer Eş Genel yayın Yönetmeni Eren Keskin ise gazetenin farklı isimlerle yoluna devam ettiğini hatırlatarak neden yeniden Özgür Gündem ismine döndüklerini anlattı. Gazete en son Günlük adıyla yayınlanıyordu:

"Bugün bir çok şey daha rahat tartışılabiliyorsa bunda bu gazetenin ödediği bedelin katkısı var. Bugünlere kendiliğinden gelinmedi. Musa Anter'i unutmamalıyız mesela. Özgür Gündem adı bu gerçeği hatırlatması bakımından çok önemli. Bu nedenle hepimiz Özgür Gündem'e sahip çıkmamız gerek."

İnsan hakları aktivisti olarak tanınan avukat Eren Keskin gazetecilik mesleğinden gelmediğini söyleyerek bu görevi yapılan teklif üstüne vicdani bir borç olarak kabül ettiğini belirtti.
ÇOK OKUNANLAR