MEDYA KÖŞESİ

Neşe Düzel'den 'kavgaya hazırız' mesajı

Neşe Düzel. Yazısında Taraf'ın kuruluş ilkelerinin "barış ve demokrasi" olarak tanımladı ve ardından da "kavgaya hazır olduğu" mesajını verdi.

Neşe Düzel'den 'kavgaya hazırız' mesajı
GAZETECİLER.COM (ÖZEL) - Taraf'ın patronu Başar Arslan tarafından önce Genel Yayın Koordinatörlüğü, ardından da Oral Çalışlar'ın yerine Genel Yayın Yönetmeni koltuğuna oturtulan Neşe Düzel, eleştirilere bugün de gazetesinin birinci sayfasında, logonun yanındaki kutudan cevap verdi.

Dün, köşe yazısı yerine bir kutuluk yazı kaleme alıp, göreve başlar başlamaz kendisi ve Taraf hakkında yapılan eleştirileri Psikolojik Savaş olarak yorumlamıştı.

DOSTLARA VE DÜŞMANLARA

Bugün de aynı dün olduğu gibi köşe yazısı yazmak yerine "Dostlara ve düşmanlara" başlığı ile kısa ancak çarpıcı bir yazı kaleme aldı Neşe Düzel. Yazısında Taraf'ın kuruluş ilkelerinin "barış ve demokrasi" olarak tanımladı ve ardından da "kavgaya hazır olduğu" mesajını verdi. Oral Çalışlar'ın kısa Genel Yayın Yönetmenliği dönemini "sarsıntılı" olarak niteleyen Düzel, Taraf'ın yeniden demokrasi ve barış ilkesine sarıldığının altını çizdi.

İşte Neşe Düzel'in bugün gazetesinin 1. sayfasında yayınlanan o kısa fakat etkili metin:

DÜN DE BUGÜN DE İKİ TEMEL AMAÇ AYNI: BARIŞ VE DEMOKRASİ

"Bu gazeteyi kurduğumuzda bizim iki temel amacımız vardı: Barış ve Demokrasi. Bugün çeşitli olaylardan sonra başına geçtiğim bu gazetenin iki temel amacı var: Barış ve Demokrasi.


Kim ne derse desin, kim ne yaparsa yapsın, kim iktidar olursa olsun, benim ve gazetenin bu iki talebi hiç değişmez ve değişmeyecek.

Taraf'ın bazı sarsıntılar geçtikten sonra o kararlı demokrat çizgisine sahip çıkması, bugün birçok çevreyi rahatsız ediyor. Ve rahatsız edecek de.

O DERİN RAHATSIZLIĞI İYİ TANIYORUM BEN

Huysuzluklarından, hırçınlıklarından ve şaşırtıcı seviyesizliklerinden, rahatsızlıklarının derinliğini görebiliyorum. Biz o hırçınlıkları daha önce de gördüğümüz için, bu derin rahatsızlığı iyi tanıyorum ben.

Dostlara ve düşmanlara şunu söylemek istiyorum: Biz, barış için demokrasiden, demokrasi için barıştan vazgeçmeyiz.

KAVGAYA HAZIRIZ

Barışın kalıcı olması, demokrasinin kök salması, otoriterlik heveslerinin bitirilmesi için elimizden geleni yapacağız. Bu hazete bu amaçlarla doğdu, bu amaçlarla yaşayacak. Taraf, barış ve demokrasi için yaşayacak.

Biz kavgaya da, dostluğa da hazırız. Ne olursa olsun, ne payasına olursa olsun bu amaçlardan vazgeçmeyeceğiz."