MEDYA KÖŞESİ

Nerenle okudun lafı fena koymuş

Mehmet Metiner ile Oktay Ekşi, Haber Aktif'te düelloya çıktı. İkili canlı yayında eski defterleri açında ilginç bir düelloya imza attılar...

Nerenle okudun lafı fena koymuş
GAZETECİLER.COM
Haber Aktif çarpıcı bir düelloya sahne oldu. Gökmen Karadağ'ın modere ettiği programda Mehmet Metiner ile Oktay Ekşi eski defterleri açtılar ve kozlarını paylaştılar.

AKP'den Milletvekili aday adayı olan Metiner ile CHP'den aday adayı olan Ekşi canlı yayında karşı karşıya gelirken, önceki programdan kalan hesaplarını da gördüler. Geçtiğimiz hafta yine Haber Aktif'te birbirine giren ikili karşılıklı bir düello için söz kesmişlerdi.

"SEN BANA 'NERENLE OKUDUN' DEDİN Mİ?"

Mehmet Metiner tartışmanın henüz başında gazeteciler.com'un haberine atıfta bulunrak bir önceki programda Ekşi'nin kendisine 'nerenle okudun sen beni?' deyip demediğini sordu. Metiner, Ekşi'nin "kayıtlarda vardır zaten" diyerek kabüllendiği o ifadeye karşılık 'ben de size nerenle yazıyorsun diye mi sorayım o zaman' diyerek tepki gösterdi.


ESKİ DEFTERLERİ AÇTILAR

Eksi defterlerin açıldığı programda 27 Mayıs darbesine kadar gidilirken, 12 Eylül ve 28 Şubat süreçleri de tartışmaya açıldı. Program boyunca Metiner'in suçlamalarına karşılık Ekşi'nin savunmasına dayalı bir tartışma yaşandı. Metiner, Oktay Ekşi'nin her darbeye destek verip alkış tuttuğunu söylerken, askeri vesayetin kalemi olarak yazdığı yönündeki iddiasını dile getirdi. Eski Hürriyet baş yazarı Ekşi'nin bir çok yazısından uzun alıntılar yapan Metiner tartışma süresince suçlamalarını sürdürdü. Ekşi'nin 12 Eylül'den 5 gün sonra yayınlanan yazısı ve 28 Şubat sürecinde kaleme alınan 'Alçakları Tanıyalım' yazısını refere eden Metiner 'açıkça görülüyor ki Ekşi'nin şahsında darbeci bir zihniyeti görüyoruz' dedi.

Ekşi ise suçlamaları kabül etmezken, o yazıların o koşullar içinde yazıldığını vurguladı. "12 Eylül'den 5 gün yazılmış bir yazıda 12 Eylül'ün henüz yapmadığı kötülükleri nasıl yazabilirdim ki? "diye soran Ekşi, "O zamanlarda kim karşı çıktı ki bana bu eleştiriyi yapıyorsunuz" dedi.
ÇOK OKUNANLAR