MEDYA KÖŞESİ

Nedim Şener'e şok cemaat suçlaması

Nedim Şener hakkındaki 'Dink cinayeti' yazısı ile Nazlı Ilıcak sol gösterip sağ çaktı. Bu yazı şaşırttı!

Nedim Şener'e şok cemaat suçlaması
GAZETECİLER.COM - Nazlı Ilıcak tepkilere rağmen Nedim Şener ve Ahmet Şık hakkında bildiğini okuyup, tepkisini koyan bir isim...
Bu nedenle yazısı "objektif" kriterlere sahip gibi görünüyor.
En azından kalemi bugüne kadar "vicdan" kanaati ile oynadı, orası bilinen gerçek.

Yazı ilginç...
Nedim Şener'i en hassas olduğu noktadan vuruyor.
Hrant Dink cinayeti konusunda yazdığı kitabın "hakikatleri eğip büktüğü" hükmüne varmış... Dahası da var.
Nazlı Ilıcak'a göre o kitabın asıl amacı şu:

*"Dink cinayeti üzerinden "cemaatçi" yaftası yapıştırılan birilerini kusurlu göstererek tasfiye etmek?

Nazlı Ilıcak, yazısına çarpıcı ve Nedim Şener açısından sıkıntılı bir soruyla başlıyor.
Sorusu şu:

"Gazeteci Nedim Şener, Hrant Dink davasında ihmali görülen devlet memurlarının ortaya çıkarılması için gayret sarf etti mi? Yoksa yanıltıcı bilgilerle, gerçekleri mi gölgeledi?"

Ardından şu kanaatini ekliyor:

"Dink Cinayeti ve İstihbarat Yalanları" kitabına bakarsanız, "gayret sarf etti" diyebilirsiniz. Ama, Hanefi Avcı çizgisinde yer alarak, Ali Fuat Yılmazer'i, "Cemaatçi ve kusurlu" ilan etmesini göz önünde bulundurursak, hakikati eğip büktüğünü de söyleyebiliriz.

ALEYHTE OLANI VERMİŞ LEHTE OLANI GİZLEMİŞ

Nazlı Ilıcak yazdığı bir kitap dolayısıyla konuyu incelediğinde Nedim Şener'in Ali Fuat Yılmazer'i ısrarla "kusurlu" ilan ettiği düşüncesine varmış. Yılmazer aleyhindeki bilgileri sıralarken, lehine olan bilgileri gizlemiş. Müfettiş soruşturmasında Yılmazer'in aklandığı bilgisi bu açıdan önemli. Kitapta bu bilgi yer almamış.

Nazlı Ilıcak işte bu noktalara vurgu yapıyor ve şöyle diyor:

"Nedim Şener, muhtemelen, Hanefi Avcı'dan beslenerek Ali Fuat Yılmazer'e karşı tavır alıyordu. Araştırmacı bir gazetecinin, aleyhteki raporu görüp, lehteki raporu görmezden gelmesini başka türlü izah etmemiz mümkün değil.

(...) NEDİM BİR TAŞLA İKİ KUŞ VURDU

Amacım, Şener'i suçlamak değil, sadece Ali Fuat Yılmazer hakkındaki bu peşin hükmünün sebebini öğrenmek. Önyargılı olmasaydı, "Dink Cinayeti ve İstihbarat Yalanları" kitabında, sadece Başbakanlık Müfettişlerinin 10/10/2008 tarihli raporlarındaki iddialara dayanmaz, bu iddiaları inceleyerek, soruşturmaya gerek görmeyen Maliye Başmüfettişlerinin 9/11/2009 tarihli raporunu da gerektiği gibi değerlendirirdi.

İnsan bu durumda ister istemez soruyor: Amaç, Dink cinayetindeki gerçek sorumluları mı ortaya çıkarmak, yoksa üzerlerine "cemaatçi" yaftası yapıştırılan birilerini kusurlu göstererek tasfiye etmeye mi çalışmak? Cevabım, her ikisi de. BİR TAŞLA İKİ KUŞ VURMAK!

Yazının tamamı için