MEDYA KÖŞESİ

Nedim Şener'den Emre Uslu'ya ikinci yanıt

Birinci iddia; Benim yazdığım 'Dink Cinayeti ve İstihbarat Yalanları' isimli kitabın Hanefi Avcı'nın yazdığı kitabın 'öncülü' olduğuydu.

Nedim Şener'den Emre Uslu'ya ikinci yanıt
Milliyet muhabiri Nedim Şener, Posta gazetesindeki köşesinde Taraf gazetesinin polislikten gelme yazarı Emre Uslu arasındaki atışma sertleşiyor.

Şener, kendisini "Ergenekon"a yakın olmakla itham eden Uslu'ya köşesinden "Haliç'te beslenen somonlar diye bir kitap da ben mi yazsam" diye yanıt verdi...

"Eğer Fethullah Gülen ve cemaatini, Emre Uslu gibi kişiler savunacaksa vay hallerine!" diye başladığı yazısında Emre Uslu'nun eleştirilerine yanıt verdi.

"Hanefi Avcı'nın 'Haliçte Yaşayan Simonlar: Dün Devlet, Bugün Cemaat' isimli kitabını eleştiren eski polis Emre Uslu iki iddia ortaya atmıştı. Birinci iddia; Benim yazdığım 'Dink Cinayeti ve İstihbarat Yalanları' isimli kitabın Hanefi Avcı'nın yazdığı kitabın 'öncülü' olduğuydu.

İkinci iddia da; benim, kitabımdaki belgeleri Hanefi Avcı ve çevresinden aldığımdı. Taraf Gazetesi'nde yazan Emre Uslu'yu bu iddialarını ıspat etmeye davet etmiştim. Ispatlarsa da gazetecilik mesleğini hemen bırakacağımı söylemiştim. Ispat edemezse de Emre Uslu, Amerika Utah'a, yani geldiği yere geri dönecekti! Emre Uslu, Taraf'taki köşesinde bu teklifime cevap vereceğine cumartesi günü Hanefi Avcı'nın kitabı ve benimle ilgili şu yorumu yazdı: "Geçen günlerde Hanefi Avcı ve Ergenekon yapılanmasına yakınlığıyla bilinen gazeteci Nedim Şener ilk taşı attı ve Hanefi Avcı'nın kitabını referans vererek Ali Fuat Yılmazer'e saldırmaya başladı. Bu sürecin arkasının geleceğini beklemek yanlış olmaz." Emre Uslu kendisine yaptığım teklifi kabul edecek yürekte olmadığı için iftira atarak köşeye çekilmeyi tercih ediyor. Beni 'Ergenekon yapılanmasına yakınlığı ile bilinen gazeteci' diye tanımlıyor.

Nedim Şener'in "Şimdi güleyim mi, ağlayayım mı bilemiyorum. Yoksa mahkemeye mi versem?" diye sürdürdüğü yazının devamını okuyabilirsiniz.