MEDYA KÖŞESİ

Nedim Şener'den 'Dink kararı' yorumu!

Nedim Şener, mahkemenin Hrant Dink kararını, Vatan gazetesi yazarı Ruşen Çakır'a bakın nasıl değerlendirdi...

Nedim Şener'den 'Dink kararı' yorumu!
GAZETECİLER.COM - "Gerçeği hapsedemezsiniz!" yazan Ruşen Çakır, bugün köşesinde dün izlediği Odatv davasının arasında Nedim Şener ile yaptığı sohbeti okuyucularıyla paylaştı.

DİNK CİNAYETİYLE İLGİLİ İKİ KİTAP YAZDI
Nedim Şener OdaTV davası kapsamında tutuklanmadan önce Hrant Dink cinayeti ve cinayette ihmali olan polisler hakkında araştırmalarını Dink Cinayeti ve İstihbarat Yalanları ile Kırmızı Cuma isimli iki kitapta toplamıştı...
"...kendisine hemen "Ne diyorsun Dink davasına?" diye sordum. Önce "İyi ki geçen duruşmada tahliye olmamışız. Sanki denge kuruluyormuş gibi bir görüntü oluşurdu" dedi ve ardından ekledi: "Dava öyle sonuçlandı ki, inan bana 10 kitap daha yazsam Hrant olayını bundan daha iyi anlatamazdım!"

Türk basınında Dink suikastını tartışmasız en iyi bilen kişi olan, nerdeyse kendisini bu olayın aydınlatılmasına adayan Nedim'in kafası son derece net; bu kararın, suikastın ardındaki kişi ve odakların çabalarının ürünü olduğuna inanıyor. Nedim aynı zamanda, Dink olayı hakkında yaptığı araştırmalar, kaleme aldığı kitaplar yüzünden kendisine komplo kurulduğuna, bir yıla yakın süre tutuklu tutulduğuna da inanıyor.


ÇOK OKUNANLAR