MEDYA KÖŞESİ

Nedim Saban'dan TRT sunucusuna destek

İsterseniz, İskender Pala'yı çağırın, size Aristo'yu anlatsın. Nilüfer Göle'size political correctness kavramından sözetsin

Nedim Saban'dan TRT sunucusuna destek
Nedim Saban, Birgün gazetesinde hafta sonunda yazdığı köşe yazısında TRT Çocuk yönetimine seslendi ve "Çocuk olma, Tuğrul'u işe geri al!" dedi.

TRT yönetiminin gay rolü oynayan Tuğrul Tülek'in işine son verme kararını sert bir dille eleştiren ve  sahnede kötü birini oynayan gerçek hayatta da kötü biri değildir, "İsterseniz, İskender Pala'yı çağırın, size Aristo'yu anlatsın. Nilüfer Göle'size political correctness kavramından sözetsin." diyen Tiyatrocu Nedim Saban yazısını şöyle sürdürdü:

"Şimdi sevgili TRT çocukçular, derhal Anadolu Üniversitesi mezunu yetenekli oyuncu arkadaşım Tuğrul Tülek'i işe geri alacaksınız. Ben seyredemedim ama "Rüzgar Gülü" diye bir program sunarmış sizde meğer. Çocukluk yapmış, bir özel televizyonda "gay rolü oynadığı için" çocuğun işine son vermişsiniz. Hem de yayına beş dakika kala! Bu kovalama biçimini de kimden öğrendiniz bakayım? Özel televizyonlar ilk çıktığı zaman babalarının paralarını nasıl savuracaklarını bilemeyen öküzler bu yönteme başvurdu, en ünlü gazetecilerin kartları akıllı binalarda okunamaz, kovulduklarını öyle çakozlarlardı. Ama siz insafa gelin. Artık farklı kovma yöntemleri uygulanıyor. Canlı yayına bir telefon bağlatıp, yayını karıştırtabilirdiniz mesela. Yandaş medyanıza Tuğrul'un DOT'ta oynadığı harika oyunlar hakkında karalayıcı haberler yaptırtıp, meseleden sen sağ ben selamet çıkabilirdiniz.

İmdi, Tekin Özertem'i davet ettiğiniz zaman size Aristoteles diye birinden söz edecektir. Aslında Yunanlıdır, ama gerekirse siz onu Arap bilin! Aristo Poetika diye bir kitap yazmıştır. İncedir, rahat okunur, dil bilmiyorsanız, Türkçeye çevrilmiştir. Bu kitapta Aristo, taklit sanatlarını anlatır. Aristoteles'e göre komedi "var olandan kötüleri, tragedya ise var olandan iyileri taklit etmeye çalışır.

Yani, bu mantığa göre, işten attığınız Tuğrul, kötü birini taklit ediyormuş, rahat olun.

İsterseniz, İskender Pala'yı çağırın, size Aristo'yu anlatsın. Nilüfer Göle'size political correctness kavramından sözetsin."


Yazısının sonunda "Bilmem sizi Tuğrul Tülek arkadaşımın neden derhal işe geri almanız konusunda ikna edebildim mi?" diyen Nedim Saban'ın yazısının tamamını okuyabilirsiniz.

Yorumlar