MEDYA KÖŞESİ

'Neden kimse o davayı izlemiyor anlamıyorum'

Mühim gazetecilerimiz, köşe yazarlarımız, hatta aydınlarımız neden merak edip birkaç saatliğine bile olsa bu davaya uğramıyor, anlamıyorum.

'Neden kimse o davayı izlemiyor anlamıyorum'
GAZETECİLER.COM - Milliyet gazetesi yazarı Aslı Aydıntaşbaş köşesinde Odatv davasını yazdı. Yazısının "Oda Tv davasından manzaralar" başlıklı bölümünde davayı takip ettiğini belirten Aydıntaşbaş, köşe yazarlarına ve aydınlara Odatv davasını takip etmedikleri için sitem etti.

Duruşma salonuyla ilgili değerlendirmelerini de yazan Aslı Aydıntaşbaş, davanın sonunda verilecek olan kararın Türkiye'deki gazetecilik mesleği için çok mühim olduğuna dikkat çekti.

İşte Aslı Aydıntaşbaş'ın yazısından çarpıcı bir bölüm:

"Geçen hafta birkaç kez Oda Tv davasını izlemek için Çağlayan Adliyesine gittim. Mühim gazetecilerimiz, köşe yazarlarımız, hatta aydınlarımız neden merak edip birkaç saatliğine bile olsa bu davaya uğramıyor, anlamıyorum. Mahkemeye bakan emektar muhabirler ve bir iki gazeteci dışında gelen giden yok. Oysa ben ara ara davayı izlemiş olmaktan çok memnunum.

Çünkü bu, tereddütsüz Türkiye'nin en önemli davası. İddianame ortada; olan biteni hepimiz biliyoruz. Dava, sadece Nedim, Ahmet, Soner meselesi değil, doğrudan ifade özgürlüğünün sınırlarıyla ilgili. Sonunda karara bağlanacak olan da, bu memlekette "gazetecilik" mesleğini sürdürmenin mümkün olup olmadığı."

ÇOK OKUNANLAR