MEDYA KÖŞESİ

Necati Doğru, Başbakan’a neden üfürdü?..

Fırsat bu fırsat, hazır ekonomiyle ilgili yazacak fazla bir şey de yokken şu Başbakan’a bir üfleyeyim

Necati Doğru, Başbakan’a neden üfürdü?..

Necati Doğru, “fırsat bu fırsat, hazır ekonomiyle ilgili yazacak fazla bir şey de yokken şu Başbakan’a bir üfleyeyim” demiş belli ki…
Ve üflemiş…

Başbakan’ın yazar kovdurma modeli üfürük!

Necati Doğru yılların ekonomi sayfası yöneticisi ve yazarıdır…
Liberal ekonomilerin, “iletişim ekonomisi” olduğunu bilmez mi?..
Bir doktor çıkıyor ve bilmem ne otunun bilmem neye iyi geldiğini söyleyince, o bilmem ne otunun birden fiyatı artıyor da; ülkenin en etkin ekonomi yazarlarından veya gazetelerinden birinde “manüplasyon” amaçlı bir haber yapılırsa borsa bundan etkilenmez mi?..
Meselâ; çok izlenen bir haber kanalı ya da poülist kanal tam da borsanın açıldığı saatte, "Amerika, İran'ı vurdu" diye bir haber geçerse borsamız şen şakrak yoluna devam eder mi?..
“Eder” diyene ben de “hasssstronomi geri zekâlı!” derim…
Yahu Necati!..
Hükümete ya da Başbakan’a çak çakabileceğin kadar ama bunu yaparken Allah aşkına zekâmızla alay etme…

A.B.O

(...)

Tarihe adı inşallah(!) “vitrine layık olan yazarı koydurma lideri” olarak geçecek olan sayın Tayyip Erdoğan, basın patronlarının ödünü kopartacak ve “iktidara yakın-yandaş durmayan köşe yazarlarının gazetelerden kovulup atılmasına” kapı aralayacak yazar çürütme modelini başarıyla yürütüyor. Cuma günü gazeteci kovdurmanın ortamını yaratma hamlesini yine tekrarladı ve “piyasayı köşe yazarının yazısı düşürdü” dedi.
Borsa tansiyon gibidir.
İndiğinde nedeni bellidir.
Çıktığında sebebi bilinir.
Üniversitede ekonomi eğitimi almış sayın Başbakan, “Köşe yazarlarının yazıları yüzünden borsa düştü” diyorsa; borsa yükselirken de köşe yazarlarına taşekkür edip, “şükran duyması” gerekirdi. Borsa düşerken köşe yazarlarına ağır hakaretler yağdıran Başbakan, 8 yıl içinde çoğu kez borsa yükseldiğinde köşe yazarlarına hiç teşekkür etmedi.
Çıkması Başbakan’dan!
İnmesi köşe yazarından!
Üniversitede ekonomi bölümünü bitirmiş birisi halkın seçtiği Başbakan da olmuşsa; “borsanın çıkışını kendi yönetim becerisine”, borsanın inmesini ise “köşe yazarının bir günde saman alevi gibi geçip savrulan yazısına” bağlıyorsa büyük Allahım bizi koru!
Başbakan’a ekonomi bölümünden diploma veren profesörlerle doçentlerin hemen bir araya gelip, konsültasyon yaparak verdikleri diplomayı iptal isteğiyle dava açmaları gerekir.
Ülkede bilim etiği var mı?
Varsa görmeliyiz.
Çünkü bütün ekonomi fakültelerinde temel derslerde; piyasalar güvenilir değilse, derinlikleri yoksa, gerçek (reel) dayanaklardan yoksunsa ve hepsinden önemlisi, küçük yatırımcıları koruyan-kollayan-gözeten mekanizmalar göstermelikse, o borsa sığdır diye öğretilir. Sığ borsalarda bir koftiden spekülasyon olur, borsa çıkar.
Koftiden rüzgâr eser.
Borsa dibe iner.

 Necati Doğrunun yazısının tamamını okumak için

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar 1 yorum