MEDYA KÖŞESİ

'Ne yıldı ama! kanser oldum, kitap yazdım'

Geçen yıl "Kendim için 2010'dan beklentim ise Milliyet, bugün-yarın Akın İpek Grubu'na satılacaksa yeni bir iş..." diyen Meral Tamer 2010 yılında yaşadıklarını yazdı.

'Ne yıldı ama! kanser oldum, kitap yazdım'
GAZETECİLER.COM - Milliyet yazarı Meral Tamer köşesinde 2010'un son yazısını yazdı ve geçen yılın kendisine kazandırdıklarını "Ne yıldı ama! Kanser oldum, kitap yazdım, sevdim-sevildim" başlığı ile tek cümleye sığdırdı.

"2010, diplerde ve doruklarda yaşadığım muhteşem bir yıl oldu. "Dip" dediysem öyle bildiğiniz, çevrenizde gördüğünüz diplerden değil! Benim gibi gençlik yıllarında ayakta kalabilmek, kafayı sağlam tutabilmek için mecburen Polyanna olmuş birinin dibi işte!" diyerek başladığı yazısıdna

Sibel Asna'nın her yılbaşı yaptığı "Kadınlar Partisi" için geçen sene kaleme aldığı  "2010'dan beklentilerim" yazısını hatırlattı ve orada yazdığı dileğini köşesine taşıdı.

İşte Meral Tamer'in 2009 sonunda yazdığı yeni yıl dileği ve 2010'da yaşadıkları:

"- Türkiye için beklentimi söyleyip de senin güzel partinin keyfini kaçıracak halim yok herhalde...
- Kendim için 2010'dan beklentim ise Milliyet, bugün-yarın Akın İpek Grubu'na satılacaksa yeni bir iş. AKP iktidarı sayesinde 2010'a işini kaybetme endişesiyle giren bir Meral Tamer olarak hepinizi kucaklıyorum."

Anlayacağınız gayet sıkıntılı girmişim 2010'a. Oysa benim için çok heyecan verici ve keyifli bir yıldı! Türkiye açısından bakacak olursak AKP'nin popülaritesinde herhangi bir gerileme olmasa da, CHP'de umut var artık. Umudun en temel nedeni, Baykal döneminin kapanmış olması. Kılıçdaroğlu-Tekin ikilisiyle tam mutabık olmasam da, onlara teşekkür borçluyuz; ana muhalefetin önündeki tıkacı kaldırdıkları için...

Kendime gelince... Meğer 2009'un son günlerinde, gazete satılacak da benim çalışma düzenim bozulacak diye ne biçim bunalıyormuşum! Oysa şimdi yine bizim gazetenin satışı gündemde. Hatta son 2 adayın kaldığı haberleri gazetelerde yer alıyor, ama benim içimi acıtmıyor.

Çünkü ben kanser sonrasında artık bambaşka bir havadayım. 25 yıl boyunca kitap yazmaya direndikten sonra, ilk kitabımı bir solukta yazıverdim. Üstelik tam bir kadın kitabı oldu. Hem kendi başlarına ayakta durmaya çalışan genç kadınları, hem meme kanseri olan kadınları yüreklendiren, hem de her türlü kanserin erken teşhisi için toplumda farkındalık yaratan...

Meral Tamer'in "Darısı başınıza diyemiyorum tabii! Ama 2011 sizin için de zenginleştiğiniz, sevgiyle sarılıp sarmalandığınız yıl olsun." dileği ile bitirdiği yazısının tamamını okuyabilirsiniz.

ÇOK OKUNANLAR