MEDYA KÖŞESİ

Ne yani Dumanlı da mı hükümete muhalif yoksa?..

Hükümetin günahlarını bile sevap gösterenlerle; sevaplarını bile "günah" hanesine yazmakta "ısrsrcı" olanlara diyoruz ki:

Ne yani Dumanlı da mı hükümete muhalif yoksa?..

GAZETECİLER.COM (ÖZEL HABER / ANALİZ)

Haber analizimize bir soru ile başlayalım:
ZAMAN Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı, Ak Parti Hükümeti'ne "muhalif" olabilir mi?..
Efendim?..
Ne dediniz?..
Siz, "olamaz" dediniz?..
Siz ne cevap veriyorsunuz efendim; "Olabilir tabii" diyorsunuz...
Evet efendim size göre olabilir mi?..
"Gerektiğinde olur gerektiğinde olmaz"...
Teşekkür ederiz, bizce "en doğru" cevabı siz verdiniz...
Şimdi artık sözü, Dumanlı'nın bugünkü (30.07.2012) ZAMAN'da, "Deja Vu" başlığı altında yayımlanan makalesine getirebiliriz...
Hükümete kayıtsız şartsız destek verenlerin, "muhalif bir yazı" olarak tanımlayacakları oysa Dumanlı'nın sadece "akla ve vicdana" dayanan makalesinden bir bölümde bakın neler var:

Mesela ilk başta zannedildi ki "Arap Baharı" bütün diktatörleri silip süpürüp bir kenara atacak ve boşalan alana halkın iradesi yansıyacak. Diktatoryanın yerle bir olması güzel de; yeni gelenlerin aynı güç odaklarına hizmet etmeyeceğini kim garanti edebilirdi? Tabandan gelen özgürlük talepleri tavanda nasıl şekillenecekti?
"Arap Baharı" bazı sistemleri kısa sürede altüst edince Esed rejimi de hemen gider sanılıyordu. Oysa Suriye, ne Libya'ydı, ne de Mısır. İsrail, Lübnan, İran gibi ülkeleri yakından ilgilendirdiği gibi Rusya ve Çin'in de ilgi alanına giriyordu.
Üç gün içinde çekip gideceği düşünülmesine rağmen Esed, uzun zamandır direniyor. Ne kadar direneceği (ve ne kadar insan öldüreceği) de şimdiden kestirilemiyor. Orada oynayacak bir taş, Esed'e destek veren güçleri de etkileyecek. Mesela İran'ın onca riski göze alarak Suriye'ye tam destek vermesi sadece gönül bağından ya da mezhep taassubundan kaynaklanmıyor. Suriye rejimindeki depremin şiddeti bölgedeki İran güdümlü devletleri de, İran'ın kendi baskıcı rejimini de sarsacak. O artçı sarsıntıların Lübnan başta olmak üzere Şii fay hattında kırılmalara yol açacağı aşikâr.

Şimdiiii...
Hükümetin günahlarını bile sevap gösterenlerle; sevaplarını bile "günah" hanesine yazmakta "ısrsrcı" olanlara diyoruz ki:
Dostlar;
Dumanlı böylesine objektif yazdığında saygınlığından bir şey mi kaybediyor?..
Yoksa saygınlığına saygınlık mı katıyor?..
Yok yok; cevabınızı yüksek sesle vermek zorunda değilsiniz...
Kendinizle baş başa kalıp düşünün ve sonra duygularınızdan arınıp, aklınızla verin cevabınızı:
Kulağımıza yaklaşın ve söyleyin:
"Saygınlığına saygınlık katıyor" diyorsunuz...
El hak doğrusunuz...
Daaaa...
Siz niye fanatizmi tercih ediyorsunuz?..
O halde hele bir de makalenin tamamını okumak için tıklayıverin de görün daha neler var...
ÇOK OKUNANLAR