MEDYA KÖŞESİ

Ne bu şiddet bu celâl be Hıncal Usta!

Eksen değişirse, değişir.. Batı'nın kölesi miyiz biz?. Sömürgesi, kolonisi mi?. Avrupa Birliği rezilliğini görüyorsunuz..

Ne bu şiddet bu celâl be Hıncal Usta!
GAZETECİLER.COM - Hıncal Uluç acayip esmiş gürlemiş bugünkü yazılarından birinde. Yok yok futbol dünyasına değil bu esiş gürleyiş...
Medyamıza ve siyasetçilerimize...
Hükümetin dış politikasını eleştirenlere Nazlı Ilıcak'a nazire yaparcasına vurmuş...
Ahmet Çalık'a, "Sen yeter ki iste patron, ben hükümeti savunmayı da bilirim" mesajı verircesine vurmuş...
"Ulan Engin... Madem hükümeti savunmakla görevlendirildin kaç gündür nerelerdesin?.. Bırak ona buna cevap yetiştirmeyi de hükümeti koru" demek ister gibi vurmuş...
Hem de ne vurmak...


Eksen kayarsa kayar..

Yani inanamıyorum.. Neyi tartışmamız gerek, biz ne tartışıyoruz.. Bu yüzden işte siyaset yazmak istemiyorum. Bir defa bu ülkede siyasi gündem sahte.. Bir başka gündemin önüne geçmek için yaratılıyor sanki.. İkincisi.. Bu tartışmanın bir yararı olduğunu görmedim.. İmam bildiğini okuyor, sen ne dersen de.. O zaman, hiç değilse, yazarsak çözülebilecek bir sorunun üzerine gidelim, ya da okurlara bu sahte siyasi gündemin dışında, yaşanmaya değer güzel bir dünya olduğunu durmadan hatırlatalım..
Şimdi bir eksen lafı çıktı.. Bu laf aslında İkinci Dünya Savaşı'ndan önce çıkmıştı, dünya siyaset sahnesine.. Savaş öncesi Almanya, İtalya ve Japonya anlaşma yapınca, bunlara ve sonradan katılanlara, "Eksen devletleri" denir olmuştu.. (O zamanın Türkçesiyle mihver.. Uluslararası adıyla axis..)
Şimdiki anlamı, yani Türkiye'nin eksen değiştirmesi, Cumhuriyet'le birlikte içinde yer aldığı Batı'ya sırtını dönmesi oluyor. Batı'ya sırtını dönünce de, Doğu'ya bakar oluyorsun..
Muhalefet ve sözcüleri "Türkiye eksen değiştiriyor" diye kıyamet koparıyor. İktidar da, hatta Cumhurbaşkanı da dahil, Başbakan, hükümet sözcüsü ve üyeleri "Hayır eksen değiştirmiyoruz" diye tekzip etme telaşı içindeler..
Yahu, bu panik neden?.
Eksen değişirse, değişir.. Batı'nın kölesi miyiz biz?. Sömürgesi, kolonisi mi?. Avrupa Birliği rezilliğini görüyorsunuz.. Kimleri, neleri aldılar Birliğe Türkiye'yi resmen oyalıyorlar.. Fransa ve Sarkozy oyalamayı da bıraktı. "Türkiye Avrupa Devleti değil ki, ne işi var içimizde" diyor, resmen..

Hıncal Uluç'un yazısının tamamını
Yorumlar