MEDYA KÖŞESİ

Nazlı Ilıcak'tan Sabah'ta olay olacak yazı

Derinlere kök salan çınar ağaçlarına bir şey olmaz ama, yerden birden bire biten balkabağını gün gelir kırağı çalıverir.

Nazlı Ilıcak'tan Sabah'ta olay olacak yazı

GAZETECİLER.COM - Sabah Gazetesi'ndeki yazarlar arası kavganın sonu iyi bitmeyecek gibi...
Sevilay Yükselir, "patronajdan" özel izinle Nazlı Ilıcak'a çaktı...
Seviyesi düşük ve sözleri ağırdı.

Nazlı Ilıcak'ın buna yanıtı merak ediliyordu.
Çok sert ve ağır cevaplar bekleniyordu.
Nazlı Ilıcak, "inceden inceden" geçirdi...
Sevilay Yükselir'e "seviyesi yüksek", dili ağır bir kalemle yanıt verdi.

İşte Sabah'taki kadın kavgasında son raund;

Çınar ağacı ve balkabağı 

Nazlı Hanım;
Mesut Yılmaz'a -Başbakanken- "Ben senin yağdanlığın olmak istiyorum" derken "şaka" yapıp yapmadığını bilemem ama aynı Mesut Yılmaz'a, ANAP Kongresinde, merhum Gülçin Telci ile yarı beline kadar sarkıp, "Seni seviyorum Mesut Bey!" diye bağırdığını bizzat kulaklarımla duydum...

Sadece ben değil; AKŞAM'ın Ankara temsilcisi Emin Pazarcı da, merhum Şakir Süter de duydular...
Ve sen o sırada AKŞAM'da yazıyordun...

Kendini Çınar'a benzetmen ise komik bile değil, "kara mizah"...
Çünkü Çınar ağacı bunu duyarsa çok fena incinir...

Adnan Berk Okan

Acaba kâbus mu görüyorum diye irkildim. Hayır, kâbus filan değildi. Başıma gelebilecek en büyük felâketlerden biriyle karşılaşmıştım: "Çamur" bana da bulaşmıştı. Üstelik benim gazetemde!!!???

Hayatım boyunca, çelme takmaya çalışanlar çok olmuştu da, bu sefer ayağıma dolanan pek zavallı bir şeydi. Ağız dolusu iftirayla, vidanjörlüğe soyunan bu ufacık şey, nokta mı, virgül mü, neydi?

Sabah gazetesine Fatih Altaylı beni almamış, Ahmet Ertürk'ün pistonuyla girmişim ama, "gerçek patron" un atadığı yöneticiler, keyfimi kaçırmış. Zira onlar, her aradığımda "Aloooo" diyecek adamlar değilmiş. (Halbuki aksine, hem Ahmet Çalık'ın, hem Serhat Albayrak'ın cep telefonları bile bende var.) Üstelik Fatih, beni siyasi fikirlerim dolayısıyla almadı. Ama, acaba, Ufuk Güldemir neden sana kapıyı gösterdi? (Bilgiler Tuğçe Tatari'nin Akşam'da çıkan 29 Ağustos 2009 tarihli yazısında mevcut.)

Aydın Doğan'ı, onun gazetesine transfer olmayı istediğim için savunuyormuşum. Transfer olmayı istiyormuşum, çünkü, Sabah'ta rahatsızmışım. Peki Sabah'ta neden rahatsızmışım... Sıkı durun! Gazetedeki yöneticiler "dişime göre" değilmiş... Bir telefonumla akşam evimdeki davete koştura koştura gelmiyorlarmış! Güler misin, ağlar mısın? (Allah'ım akılsız kullarına biraz akıl ihsan eyle!) Çok şükür evime gelenin gidenin hesabı yok. Kimler geldi, kimler geçti. Gelenler, hep bir hoş seda bıraktı.

Mesut Yılmaz'a -Başbakanken- "Ben senin yağdanlığın olmak istiyorum" demişim. Allah Allah... bu iş, arzuhal vermek suretiyle mi oluyor? O lâfın, "Özal ve yağdanlıkları" sözüne karşılık bir lâtife olarak sarf edildiği ortada değil mi? (Allah'ım, çamur kullarına biraz izan, biraz insaf ver)

Mehmet Ali, puro ithal etsin diye, Kemal Unakıtan'ın lehine yazı yazmışım! Mehmet Ali, çok sayıda yabancı puro markasının temsilcisi. Ayrıca reklam işi var; müteahhitlik yapıyor. Puroyu, mevcut yasal düzenlemeler çerçevesinde ithal ediyor. Blackwood markası, toplam cirosunun % 1'i bile tutmaz. Özerk bir kurul olan TAPDK'nın koyduğu ilkeler çerçevesinde ithalat gerçekleşiyor. Kemal Unakıtan'ın bu işle ne ilgisi var? Sadece Unakıtan'ı değil ki! Haksızlığa uğradığını düşündüğüm Adalet Bakanı'nı, Milli Eğitim Bakanı'nı, Ulaştırma Bakanı'nı, Meclis Başkanı'nı, Cumhurbaşkanı'nı, çeşitli vesilelerle savundum. Ve daha nicelerini... Tabii eleştirdiğim de oldu...

***

Çamur... hiç ummadığın zaman çıkar önüne. Benimkisi de öyle! Birilerinden yüz bulmuş. Ayıp etmiş ona bu yüzü verenler; çamura aldırmadım da, ona yol verenlere kırıldım.

Son birkaç cümle... anlayana: İnvictus filminde Mandela'nın dediği gibi, "Başıma darbe gelse de başımı eğmedim... Hayatım boyunca kaderimin efendisi, ruhumun kaptanı oldum."

Ve yıllar bana şu gerçeği öğretti: Derinlere kök salan çınar ağaçlarına bir şey olmaz ama, yerden birden bire biten balkabağını gün gelir kırağı çalıverir.

Deneme

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar