MEDYA KÖŞESİ

Nazlı Ilıcak'a Doğan grubu sahip çıktı

Bir medya patronu, benim gibi bir fikir işçisiyle ilgilenip, ‘Hak etmiş olsan, hak ettin derdik ama, işgüzar kelimesi hakaret.....

Nazlı Ilıcak'a Doğan grubu sahip çıktı

GAZETECİLER.COM- Sabah grubu Nazlı Ilıcak'ın aldığı hapis cezasında sessiz kalırken, destek ilginçtir Doğan grubundan geldi...

Nazlı Ilıcak bugün aldığı hapis cezası nedeniyle kendisine “geçmiş olsun” diyenleri isim vermeden anarken Aydın Doğan’dan adını vererek söz ediyor ve şöyle diyor:

HÜRRİYET YAZARI ARKA ÇIKTI
Sabah yazarları Nazlı Ilıcak'a arka
çıkmazken ilginçtir destek yine Doğan
grubu yazarlarından, Ahmet Hakan'dan
geldi. Hakan şöyle yazdı;
Mahkeme de Nazlı Hanım’ı 11 ay hapis cezasıyla cezalandırmış.
Lafı hiç uzatmayacağım.
“Söz söyleme özgürlüğü” adına...
Nazlı Ilıcak’ın işlediği suçun aynısını işliyor ve Nazlı Ilıcak’ın ceza aldığı yazısının altına imzamı bastığımı buradan açıkça ilan ediyorum.
Hadi verin bana da “11 ay hapis cezası”.

“…. bir medya patronu, benim gibi bir fikir işçisiyle ilgilenip, ‘Hak etmiş olsan, hak ettin derdik ama, işgüzar kelimesi hakaret sayılır mı? Ne yapabiliriz?’ diye sordu. Bu medya patronu, Aydın Doğan'dı. Sonra, telefonu, hemen yanı başında bulunan Ertuğrul Özkök'e verdi. Özkök de üzüntülerini beyan etti.”

Başka neler yazıyor Ilıcak?..
Buyurun okuyun!.. 
Ama özellikle "not" kısmını...

Sakın işgüzar demeyin!!!

Osman Kaçmaz hakkında, 25 Mayıs 2009'da yazdığım yazıdan dolayı aldığım mahkûmiyet kararının sebebini merak eden okurlarım var. Bana, "İşgüzar kelimesi hakaret olur mu?" diye soruyorlar. Doğrusu, ne cevap vereceğimi şaşırıyorum.

Kabile devletlerinde bile görülmeyecek bir hakaret(!) davasında yargılandı Nazlı Ilıcak
Ve 11 ay hapis cezası yedi...
5 yıl içinde aynı suçu işlemezse sorun yok…
Ama bu beş yıl içinde bir hâkime (bir politikacıya, işadamına, sanatçıya, gazeteciye ve benzerlerine diyebilir) “işgüzar” derse yandı…
Yeni alacağı cezayla birlikte iki sene kadar hapis yatacak…
Bu arada bir başka dikkat çekici nokta da şu:

Ilıcak'ın, Aydın Doğan’ın aradığını altını çizerek ve bir “Not” olarak vermesi akıllara şu soru işaretini getiriyor:
“Aydın Doğan aradı da Ahmet Çalık aramadı mı?..”
Demek ki aramamış…
Demek ki Çalık, Ilıcak’ı silmiş…
Ya da…

Nazlı Ilıcak SABAH’la ipleri koparacak ama kovulmak istiyor ki tazminatını alabilsin…

Adnan Berk Okan

Şöyle bir arşivi karıştırdım, başbakana hakaret iddiasıyla yargılananların hangi gerekçelerle beraat ettiklerine baktım; Tayyip Erdoğan'a yakıştırdıkları sıfatları da inceledim. Ortaya çıkan çelişki, iyice kafamı karıştırdı.

(...) Benim Osman Kaçmaz'a ne dediğim meselesine gelince... Kaçmaz, trilyonluk davadan Abdullah Gül'ün yargılanmasının önünü açınca, kamuoyunda bir tartışma başlamıştı. Kimisi "Çankaya'nın dokunulmazlığı var" görüşündeydi; bir diğer grup da, dokunulmazlığın olmadığını ileri sürüyordu. Ben, ülkede yarattığı tartışmaya bakarak, "Bir bu eksikti" diye yazdıktan sonra, "Kaçmaz işgüzarlık yapmış" diye makalemi bağlamıştım.

Mahkeme, "işgüzar" lâfını hakaret saydı. 5 yıllık bir süre içinde benzer bir suç işlemediğim takdirde, hüküm tesis edilmeyecek. Gerçekten hakaret olsa, ağzımıza biber sürüldü diyelim de, "işgüzar" sözü hakaret olarak görüldüğüne göre, başka hangi kelimelerin yasak kapsamına gireceğini nereden bilebilirim! Başımızın üzerine Demokles'in kılıcı asıldı. İşte bütün zorluk burada.

AYDIN DOĞAN ARADI...

NOT: Çok sayıda meslektaşım, dostum arayıp, geçmiş olsun dediler. İsimlerini tek tek sıralamayacağım. Twitter'da on bini bulan takipçilerimden de, sayısız sevgi mesajı aldım. Bu arada, bir medya patronu, benim gibi bir fikir işçisiyle ilgilenip, "Hak etmiş olsan, hak ettin derdik ama, işgüzar kelimesi hakaret sayılır mı? Ne yapabiliriz?" diye sordu. Bu medya patronu, Aydın Doğan'dı. Sonra, telefonu, hemen yanı başında bulunan Ertuğrul Özkök'e verdi. Özkök de üzüntülerini beyan etti. Salih Memecan'ın başkanlığını yaptığı yeni kurulan dernek, bir bildiri yayınladı. Bu dayanışma, haksızlıklar karşısında yalnız kalmayacağım düşüncesine kapılmama yol açtı. Herkese teşekkürler.


Ilıcak’ın bu yazısı ve diğerini

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar