MEDYA KÖŞESİ

Nazlı Ilıcak 'havuz medyası'na çaktı

"Destek verilen bu kişilerin çoğunun "havuz medyası" için kaynak transfer ettiği unutulmasın. Al gülüm ver gülüm hesabı..."

Nazlı Ilıcak 'havuz medyası'na çaktı
Bugün gazetesi yazarı Nazlı Ilıcak köşesinde 1 milyar lirayı aşan yap-işlet-devret modeli yatırımlara Hazine garantisi getirilmesinden faydalanan müteahhitlerin ATV-Sabah'ın satışında Başbakan'ın direktifi ile kaynak aktarımı yapan ve "havuz medyası" diye anılan isimler olduğuna dikkat çekti.

İşte El kesesinden saltanat başlıklı o yazıdan çarpıcı bölümler:

Ekonomi çevrelerinde konuşulan çok önemli bir konu var. Hükümet, 19 Nisan 2014'te bir yönetmelik yayınladı ve bedeli 1 milyar lirayı aşan yap-işlet-devret modeli yatırımlara Hazine garantisi verdi. Nedir bu projeler? Kuzey Marmara Otoyol Projesi'ni de içine alan 3. köprü, 3. havaalanı, Avrasya Tüp Geçit, Kanal İstanbul, şehir hastaneleri, İzmit-Gebze Köprüsü... Türkiye'nin durumu uluslararası piyasada sarsıldığı için, müteahhitler kredi bulamıyor. Hazine, onların borç yükünü üstleniyor, kredi bulmalarının önünü açıyor.

Destek verilen bu kişilerin çoğunun "havuz medyası" için kaynak transfer ettiği unutulmasın. Al gülüm ver gülüm hesabı...

1) Tabii ortada büyük bir adaletsizlik var. Eğer kredilere Hazine garantisi verileceği önceden bilinseydi, başka müteahhitler de ihalede fiyatı buna göre verirdi.

2) Bir an için, işin yarım kaldığını ya da maliyet yükseldiği için kredinin ödenemediğini düşünün. Borcu Hazine karşılayacak. Yani bizim cebimizden para çıkacak; kâr müteahhitlerin cebine girecek.

Hazine'nin, eldeki projeler düşünüldüğünde, 50 milyar dolarlık bir borç yükü altına girdiği belirtiliyor.

"Bu müteahhitler, nasıl kolayca 100'er milyon doları havuza atıyor" diye şaşırmıştım. Nasıl olacak? "El kesesinden sultanım. Develer olsun kurbanım."

 

AK Parti İstanbul İl Başkanlığı, 2011'de bir afiş bastırmıştı. Övünüyorlardı: "Artık 1 Mayıs hem bayram hem Taksim'de... Kutlu olsun." Biz de övünmüştük. Peki şimdi ne değişti?

ÇOK OKUNANLAR