MEDYA KÖŞESİ

Nazar etme ne olur... Anket yap senin de olur

Halbuki hepimiz biliyoruz ki, kıçımızı silmek için tükettiğimiz káğıt miktarı, beynimizi parlatmak için tükettiğimiz káğıt miktarından fazla

Nazar etme ne olur... Anket yap senin de olur

Hürriyet yazarı Yılmaz Özdil bugün parmaklarını  gazetecilik ve yapılan anketler üzerine çalıştırıdı. "Aslında biraz şüpheyle bakardım ama, "Türkiye’nin en yakışıklı erkeği" anketinden"Turgut Özal" sonucu çıktığında, şüphem müphem kalmadı..." diyor Yılmaz Özdil ve "Zimmete para geçirenin yakasına yapışıyoruz da,  "zimmete anket geçirmek" niye serbest?" diye sordu...

- (...) Bi zamanlar çalıştığım gazete için anket yapılmıştı ve "En çok hangi bölümünü beğeniyorsunuz?" diye sorulmuştu...

Okurların yüzde 12’si "kültür-sanat" sayfalarımızı beğendiğini söylemişti.

*

Kültür-sanat sayfamız yoktu!

*

Adını vermeyeyim, bir gazete, üniversite öğrencileri arasında "en çok okunan gazete"çıktı... Öğrenci sayısı 2 milyon 600 bin, tiraj 40 bin.

*

Çok güvenirim anketlere...

*

Aslında biraz şüpheyle bakardım ama, "Türkiye’nin en yakışıklı erkeği" anketinden"Turgut Özal" sonucu çıktığında, şüphem müphem kalmadı... "Türkiye’nin en seksierkeği" anketi yapıldı, Profesör Ahmet Mete Işıkara çıktı.

*

Sor hobilerimizi mesela...

Banko ne çıkar?

"Kitap okumak" çıkar.

Halbuki hepimiz biliyoruz ki, kıçımızı silmek için tükettiğimiz káğıt miktarı, beynimizi parlatmak için tükettiğimiz káğıt miktarından fazla.

*

Demem o ki...

"Sürüden ayrılanı kurt kapar" tehdidiyle büyümüş bir topluma, ha bire, "en güçlü bu, güçlünün yanında saf tut" mesajı göndermek, "özgür irade"ye baskı değil mi?

*

Güya partilerin televizyon reklamı yapması yasak...

Ana haber bülteni ayaklarıyla, "Ankara temsilcisinin avanta aldığı adayı" önde göstermenin, o adayın bangır bangır televizyon reklamı vermesinden ne farkı var?

*

Soruyorum...

Zimmete para geçirenin yakasına yapışıyoruz da, "zimmete anket geçirmek" niye serbest?
ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar