MEDYA KÖŞESİ

Namusumuzu İzzet Çapa mı kirletti?

Gazeteciliğin namusu 'gerçekten' elden giderken ses çıkartmayanların bu konuda şimdi haykırıyor olmalarının başka bir mantığı olamaz!"

Namusumuzu İzzet Çapa mı kirletti?
GAZETECİLER.COM - İzzet Çapa röportaj yapmaya başlamış. Bizim mesleğin erbapları, kalantor takımı da kızmış. Gazeteciliğin çivisi çıktı, her önüne gelen bizim işe bulaşıyor, namus elden gitti diye feryat etmişler...

Bu satırlar Akşam yazarı Tuğçe Tatari'nin bugünkü köşesinden. İzzet Çapa'nın ünlü tenisçi Maria Sharapova ile röportajı olay olmuştu.

Sharapova, İzzet Çapa'nın sorduğu "Maç öncesi seks diyeti olmalı mı, siz yapıyor musunuz?" sorusunu cevaplamadan masadan kalkmıştı. Korumalar Çapa'nın teybini isteyince, İzzet Çapa teybi kırıp korumalara teslim etmişti..

Önce Hürriyet yazarı Fatih Çekirge, ardından da Milliyet yazarı Can Dündar köşelerinden Çapa'nın sorduğu soruya tepki göstermiş, ardından Sanem Altan da hangi soruyur sorması gerektiğini yazmıştı.

"En tehlikesiz saldırı alanı İzzet Çapa bulunmuş olsa gerek, yoksa gazeteciliğin namusu 'gerçekten' elden giderken ses çıkartmayanların bu konuda şimdi haykırıyor olmalarının başka bir mantığı olamaz!"
diyen Tatari, şöyle devam etti:  

Hem meslektaşlarımıza şöyle bir baktığınızda aralarından onlarca 'çöp' çıkartabilecekken, pislik gazete sayfalarından üzerimize fışkırırken bunları yok sayıp da İzzet Çapa'ya geçirmek de nesi?

MESLEK ELDEN GİDERKEN NEREDEYDİNİZ?

Korkakların korkmaktan yorulduğu, cesaretli olmayı özlediklerinin resmidir bana göre. Korkuyu elden bırakamadıkları için de tehlikesiz sularda, ucu kendilerine değmeyecek alanlarda cesur davranıp gazetecilik ahkamı kesecekler akılları sıra... Peh! Kim takar bir bardak suda koparttığınız fırtınayı!

'Esas fırtınalarda nerelerdeydiniz, mesleğiniz gerçekten elden giderken ne yaptınız?' diye sormazlar mı adama...

10 YAZAR VERİR 1 İZZET ALIRIM

İyisi mi hep beraber boşverelim bunları, bırakalım kendimizi sürecin akımına...
Ama bir yandan da beni dinleyin lütfen, Bu meslekte o kadar vasat, boş kafalı, omurgasız, tehlikeli adam kalem oynatmaktadır ki; İzzet Çapa'nın gazeteciliği, tarafımdan sevinçle karşılanır.

Hatta şunu iddia ederim; 10 köşe yazarını verir yerine bir İzzet Çapa alırım!
Kaldı ki İzzet Çapa birçoklarından 'dolu' ve 'ilkeli'dir, iyi bilirim!