MEDYA KÖŞESİ

Nagehan Alçı'yı kızdıran açıklamalar: Bari burada erkekliğe övgüyü kesin!

Sıla'nın Ahmet Kural tarafından şiddet görmesi olayı sonrası yapılan yorumlarda kullanılan ifadeler Nagehan Alçı'yı kızdırdı.

Nagehan Alçı'yı kızdıran açıklamalar: Bari burada erkekliğe övgüyü kesin!

"Erkekliği yüceltme öyle içimize işlemiş ki" diyen Habertürk yazarı Nagehan Alçı, şiddet yorumlarında kullanılan ifadelere çattı. Alçı, "Halbuki erkeklere şiddet üretmeyi meşru gören özgüveni, "ne yapsam yanıma kâr" mantığını kazandıran tam da bu "erkekliği pohpohlama mantığı". Adamları göklere çıkara çıkara bu hale getiriyor toplum." dedi. Köşesinden kadınlara çağrıda bulunan yazar, "En azıdan biz kadınlar bunu görebilsek, dilimizin, aklımızın bile işgal edildiğinin farkına varsak ve bir bütün olabilsek…" ifadelerini kullandı.

Bari burada erkekliğe övgüyü kesin!

Erkekliği yüceltme öyle içimize işlemiş ki Sıla’nın uğradığı şiddeti eleştiren yorum ve haberlerde bile sık sık "Ahmet Kural’ın yaptığı erkeklik raconuna ters" ya da "Delikanlılığa sığdı mı Ahmet Kural" gibi ifadeler kullanılıyor.

Halbuki erkeklere şiddet üretmeyi meşru gören özgüveni, "ne yapsam yanıma kâr" mantığını kazandıran tam da bu "erkekliği pohpohlama mantığı". Adamları göklere çıkara çıkara bu hale getiriyor toplum.

En azıdan biz kadınlar bunu görebilsek, dilimizin, aklımızın bile işgal edildiğinin farkına varsak ve bir bütün olabilsek… O zaman erkek şiddetine karşı çıkarken bile "racon", "delikanlılık" gibi erkek tahakkümcü sisteme hizmet eden ifadeler de kullanmayız, kullanamayız!

Yorumlar