GÜNDEM

Nagehan Alçı'dan Numan Kurtulmuş ve Yeni Şafak'a eleştiri

"İstanbul Sözleşmesi’nin tartışmaya açılmasını üzüntü ile izliyorum" diyen Habertürk yazarı Nagehan Alçı, AK Parti Genel Başkanvekili Sayın Numan Kurtulmuş’u ve Yeni Şafak gazetesini sözleşmeye karşı aldıkları tavır nedeniyle eleştirdi.

Nagehan Alçı'dan Numan Kurtulmuş ve Yeni Şafak'a eleştiri

Habertürk yazarı Nagehan Alçı, İstanbul Sözleşmesi'ne yönelik eleştirilere tepki gösterdi. "Toplumsal cinsiyet ve cinsel yönelim ifadeleri bahane ediliyor" diyen Alçı, "Erkekler bu konularda rahatlamak ve diyelim çok öfkelenir de eşlerine şiddet uygularlarsa bundan ötürü ceza almamak istiyorlar. Biliyorlar ki “İstanbul sözleşmesi kaldırıldı” dendiği an kadına şiddet ile ilgili ne poliste ne yargıda artık ciddi hassasiyet kalmayacak" dedi.

"NUMAN KURTULMUŞ'U ELEŞTİRİYORUM"

Alçı, "Türkiye’nin İstanbul Sözleşmesi’nden çıkmasının adeta bayraktarlığını yapan AK Parti Genel Başkanvekili Sayın Numan Kurtulmuş’u eleştiriyorum" diyerek şunları kaydetti:

Bu sözleşme kalktığı an kadına şiddet oranının korkunç şekilde fırlayacağını bilmiyor mu Numan Bey? Sizin muradınız o olmasa bile İstanbul Sözleşmesi feshedildiği zaman netice kesinlikle dayakçı erkeklerin zaferi olur Sayın Kurtulmuş. Bunun farkında değil misiniz gerçekten? ‘Cinsel yönelim’ konusu sizden bu sözleşmenin feshedilmesini isteyen örgütlü erkek derneklerinin bahanesi. Bunu görmüyor musunuz Numan Bey?

"YENİ ŞAFAK BENİ ŞAŞIRTTI"

Aynı şekilde Yeni Şafak gazetesi de beni şaşkına çeviren tavırlar içinde maalesef. Türkiye bu sözleşmeden çekilsin diye militanca uğraşıyorlar. Bu gazetenin bir yazarı hiç yüksünmeden KADEM gibi değerli bir derneği ‘Sorosçu’ olmakla dahi suçladı. Sümeyye Erdoğan Bayraktar’ın üst düzey yöneticisi olduğu KADEM’e bu iftirayı bile atabildi. İş böyle bir çılgınlık noktasına geldi yani sevgili okurlarım.

Yazının tamamı için tıklayınız

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar