MEDYA KÖŞESİ

Nagehan Alçı RTÜK'e yüklendi: Radyo ve Televizyon İnfaz Kurulu

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu(RTÜK)’nun dizi ve programlarla ilgili verdiği kararları eleştiren Habertürk Gazetesi yazarı Nagehan Alçı, RTÜK’ün adalet terazisinin iyice şaştığını ifade etti.

Nagehan Alçı RTÜK'e yüklendi: Radyo ve Televizyon İnfaz Kurulu

Habertürk Gazetesi yazarı Nagehan Alçı, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu(RTÜK)’nun Türk insanını sakıncalı içeriklerden korumak adına verdiği kararları bugünkü köşesinde eleştirdi.

Nagehan Alçı, Show TV’de yayınlanan ve pazartesi günlerinin reyting rekortmeni dizisi Çukur’a, RTÜK’ün verdiği cezanın haksız olduğunu yazdı. Ayrıca bir dizide kanlı savaş sahnelerine izin veren RTÜK’ün başka bir dizide aşk sahnesine ceza vermesi, Nagehan Alçı’ya göre RTÜK’ün adalet terazisinin şaştığını gösteriyor.

"Mesela bir dizide bir insanın boğazı doğranıyor, kafası kesiliyor ve buna ceza verilmiyor. Ancak aynı RTÜK ne hikmetse başka bir dizide birbirine âşık bir çiftin romantik öpüşmesine fahiş bir ceza kesiyor. Bakın, yakın zamanda “Çukur” için kesilen öpüşme cezasına... Şimdi iki gencin öpüşmesi genel ahlaka aykırı da onca şiddet, mafya ahlaka uygun mu?

Ya da bir programda şahsi sebeplerle edilen hakaret, ceza konusu olmazken, başka bir programda vahşi bir terörist saldırının olduğu gün bir yorumcu teröristlere hakaret etti diye ceza alırsa bu adil mi?

Daha önce de sorunlar vardı ancak RTÜK son dönemde maalesef adalet terazisini iyice kaybetti"

NAGEHAN ALÇI’NIN YAZISININ TAMAMI İÇİN TIKLAYIN

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar