MEDYA KÖŞESİ

Nagehan Alçı CHE'ye çaktı!

Ama azgın kapitalistlerin, ellerinde purolarıyla, bizde de Radikal gazetesindeki kimi kalemlerin örneklediği bu 'solculuk'tan pek memnun oldukları kesin!

Nagehan Alçı CHE'ye çaktı!
GAZETECİLER.COM - Wall Street'te bir süredir devam eden işgal ve protestoları köşesinde yorumlayan Akşam yazarı Nagehan Alçı, neden kendisinin solcu değil de Liberal olduğunu anlattığı yazısında Arjantinli devrimci Ernesto Che Guavera'ya ve onu savunduğunu söylediği Radikal yazarlarına çakmayı da ihmal etmedi.

"Günümüz kapitalizmi öyle bir noktaya geldi ki, 'sol' muhalefetten zarar görmek bir yana, bu işlevsiz solculuk üzerinden fayda bile sağlıyor. İsyan ve başkaldırı sektörü yaratıp, böylece 'solculuk endüstrisi'nden para kazanıyor" diyen Alçı, yazısını şöyle sürdürdü:

"Son 20 yılın kapitalizm tarihi, devrimci-sosyalist ikon Ernesto Guevara üzerinden milyonlarca dolar kazanan kapitalistlerle dolu...

'Muhalif devrimci mücadele', kapitalizmin en önemli kar kalemlerinden biri haline geldi. Ne diyeyim, körler sağırlar birbirini ağırlar. Oh ne ala dünya! Saf solcuların bu tablodan ne gibi psikolojik yararlar sağladığını bilmem. Ama azgın kapitalistlerin, ellerinde purolarıyla, bizde de Radikal gazetesindeki kimi kalemlerin örneklediği bu 'solculuk'tan pek memnun oldukları kesin!

Bu tablo Boğaziçi'nde siyaset bilimi okumaya başladığım yıllardan beri beni çok rahatsız ediyor. O yüzden hiçbir zaman bu 'işlevsiz ve içi boş solculuk oyunu'nun bir parçası olmadım. Özgürlük, adalet, insan hakları, demokrasi, barış, hakkaniyet ve yoksullukla mücadele gibi liberal değerlere tüm kalbimle inandım.

1958'de Cabana hapishanesinde savcılık makamını işgal edip, kendisini eleştiren eski arkadaşlarını kurşuna dizdiren, bu vahşiliğe de 'devrimci kararlılık' diyen Ernesto Guevara gibi bir barbar zihniyeti 'insanlığın umudu' diye pazarlayan sosyalistlerle kapitalistlerin ittifakı midemi bulandırıyor. Guevera'lar umut oldukça hep azgın kapitalistler kazanacak. Maalesef kaybeden yine ve her zaman insanlık olacak..."

Alçı'nın yazısının tamamını okuyabilirsiniz.