MEDYA KÖŞESİ

Mustafa Mutlu'nun gözlerini dolduran soru!

Can Ataklı bugün Vatan yazarı Mustafa Mutlu'nun gözlerini dolduran sesini titreten o soruyu yazdı.

Mustafa Mutlu'nun gözlerini dolduran soru!

Vatan gazetesi yazarı Can Ataklı, bugün köşesinde aynı gazetedeki arkadaşı Mustafa Mutlu'nun gözlerini dolduran, sesini titreten soruyu ve yanıtını yazdı. İşte Ataklı'nın bugünkü köşesinde yazdığı o soru...

Birkaç ay önce Mustafa Mutlu'yu telaş içinde görünce "Hayrola?" diye sormuştum. "Kitabım basılmak üzere, son rötuşlar yapılıyor" cevabını verdiğinde şaşırdım tabii çünkü bir kitap hazırlığında olduğunu bilmiyordum. Galiba anladı bakışımdan ve hemen ekledi, "Bana bak, yazılardan falan derleme kitap değil, daha da ötesi günlük yazılarımdaki konular da değil, bambaşka bir şey, oku göreceksin" dedi.

Sonunda kitap geldi: "Rica Etsem Saçımı Okşar mısınız?" İsme bak, ne ilginç.

Kitap birkaç gün önümde durdu, Mustafa da hemen yan odada, bir şey de diyemiyorum. İstiyorum ki biraz sakin zaman bulayım. Sonunda buldum ve okumaya başladım.

Başladım da bitirene kadar bırakamadım. Her biri kendimiz de olabileceğimiz gibi çevremizde olan bir dizi insan öyküsü. Hepsi gerçek, hepsi sıcak. Ve Mustafa Mutlu büyük bir ustalıkla aslında çok basit olan yaşam kesitlerini hem duygu hem de fikir açısından öyle bir harmanlamış ve kitabın sonunda hepsini aynı yere öyle bir toplamış ki, inanılmaz. Mustafa Mutlu şimdi imza günlerinden başını kaldıramıyor. Kitap üçüncü baskıyı da yapmış kim bilir siz bu yazıyı okurken dördüncü baskı için makineler çalışıyor olabilir.

Sordum "Nasıl gidiyor imza günleri?" diye. Abartmıyorum Mustafa'nın gözleri doluverdi. Çünkü öyle hoş anlar yaşıyormuş ki, heyecan içinde anlatırken bile sesi titriyordu.

O kadar mütevazı ki, kendi köşesinde yaşadığı o güzel anları yazmıyor. Bana anlattıklarından birini yazmak istediğimi söyledim "Ne olur yazma" dedi, "Onlar benimle okurlarım arasındaki görünmeyen bağ." Hele bir anısı var ki, herhalde her yazar böyle bir sevgiyi mutlaka yaşamak ister.

Can Ataklı'nın köşesinin tamamını okuyabilirsiniz.

Yorumlar