MEDYA KÖŞESİ

Mustafa Mutlu Başbakan'a ne ödev verdi?

Yayınladığı okur mektubu sahte çıkınca günün kaybedeni olan Mustafa Mutlu bugün köşesinde Başbakan'dan neyi araştırmasını istedi?

Mustafa Mutlu Başbakan'a ne ödev verdi?

Türkiye 134 ülkede yapılan "küresel cinsiyet eşitsizliği endeksi" araştırmasında 126'ncı sırada yer alıyor.  Üzerine çok tartışılması gereken bu rapor, Vatan gazetesi yazarı Mustafa Mutlu'nun da dikkatini çekmiş. 

Kısa süre önce köşesinde incelemeden yayınladığı okur mektubunu sahte çıkan ve bu nedenle de tüm gazetelere manşet olan Mutlu yüzde 42'nin neden "evet" demediğini araştırtan Başbakan'a ödev verdi ve asıl bu konuyu araştırmasını istedi.

Mutlu "Bir araştırma ve düşündürdükleri!" başlıklı köşe yazısında bölümü şöyle:

"Türkiye'deki muhalefet partileri verilerle konuşamıyor ama... Allah'tan uluslararası kuruluşlar, bu boşluğu gideriyor... Yaptıkları araştırmalarla bizim içeriden gözümüze pek de batmayan gerçekleri, yılda bir kez de olsa "meraklıları için" alt alta sıralıyor... Örneğin...
Dünya Ekonomi Forumu'nun yıllık raporu yayınlanmış... 134 ülkede yapılan araştırmaya göre "küresel cinsiyet eşitsizliği endeksi"nde Türkiye ancak 126'ncı sırada yer alabilmiş... Bu şu anlama geliyor:
Dünyanın 125 ülkesinde yaşayan kadınlar, kendi ülkelerindeki erkeklerle; Türkiye'deki hemcinslerine göre "daha eşit..."
Araştırma yapılırken; siyaset, eğitim, istihdam ve sağlık alanlarında kadın-erkek eşitliği dikkate alınmış...
Türkiye sağlık alanındaki kadın-erkek eşitliğinde 61'inci olmuş...

(...) Acaba, "Referandumda yüzde 42 neden 'Evet' oyu vermedi" diye merak eden ve bunun için araştırma yaptıran Başbakan, tüm bunlar için de birer araştırma yaptırıp, bizi bu "ayıplar"dan kurtaramaz mı?"

Mutlu'nun köşe yazısının tamamını okuyabilirsiniz.

ÇOK OKUNANLAR