GÜNDEM

Murat Kurum Açıkladı: Dükkân Üzerine Daire Devri Bitti

6 Şubat 2023 tarihinde 2 büyük sarsıntı ile çok derin yaralara sebebiyet veren deprem felaketi toplamda 10 ilimizi çok ağır hasarlı şekilde etkiledi.

Murat Kurum Açıkladı: Dükkân Üzerine Daire Devri Bitti

Türkiye’de son zamanlarda yaşanan deprem felaketinin nedeniyle çevre ve Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca yerleşim planı üzerinden değişiklikler yapıldı. Buna göre çevre şehircilik ve iklim değişikliği bakanı görevinde bulunan Murat kurum Kahramanmaraş merkez üslü olan deprem bölgesine yapılacak olan 250.000 konut ile ilgili hazırlıklarını kamuoyu ile paylaştı.

6 Şubat 2023 tarihinde 2 büyük sarsıntı ile çok derin yaralara sebebiyet veren deprem felaketi toplamda 10 ilimizi çok ağır hasarlı şekilde etkiledi. Hal böyle olunca çevre iklim ve şehircilik bakanlığı yeni bir proje geliştirmek adına masaya oturdu. Depremin ağır hasar vermiş olduğu Gaziantep’in Nur Dağı ve İslahiye ilçelerinde yapımı halen devam eden ve geçici depremzede barınma merkezlerini de inceleyen bakan kurum bir takım açıklamalarda bulundu.

 Murat Kurum Açıklamalarda Bulundu

6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkez üssü yaşanan iki büyük deprem felaketinin ardından yaralar sarılmaya son hızıyla devam ediyor. Çevre şehircilik ve iklim değişikliği bakanı görevinde bulunan Murat kurum ise bir takım çalışmalar yaparak deprem bölgesi olan Gaziantep Nurdağı ve İslahiye ilçelerinde açıklamalarda bulundu. Şehir için 100 yılını tüm ihtiyaçlarını ve kültürünü yaşatacak ve daha da güzelini yapabilme anlayışı ile çalışmalara başladıklarını ifade etti.

 Depremin ise çok fazla ağır hasar vermiş olduğu bölgelere de yeni bir plan yapıldıklarını anlattı. Vatandaşların ihtiyaçlarını belirleyerek Türkiye’deki mimarlar ile birlikte ortak bir çalışma başlatıldı. Deprem sebebiyle oluşan yeni kırıklar da dahil olmak üzere her türlü zemini en ince ayrıntısına kadar zemin eksikleri ile birlikte raporlayarak incelemeye alındığını ifade etti.

 En doğru seçim ile en sağlam zemine en uygun yapılaşmayı da seçerek radye temel üzerine tünel kalıp sistemi sayesinde yöresel mimariye de uygun olmak üzere toplamda 3 ya da 4 katı geçmeyecek konutların inşasına başlanacağını anlattı.

 TOKİ Binaları Sağlamlığını Nasıl Korudu

Gerçekleşen deprem felaketinde TOKİ binalarını yıkılmadığı göze çarptı. Akıllarda ise TOKİ binalarının nasıl bu kadar sağlam kaldığı ve nasıl zedelenmediği cevap aradı. Doğru zemin ve doğru teknikler çerçevesinde belirli istişareler sonucunda yapılan TOKİ konutlarının herhangi bir şekilde hasar almadığı gözlemlendi.

Bakan Kurum ise şimdilik geçici barınma önlemlerinin alındığını vatandaşların başına sokacak bir yerinin acil bir şekilde halledilmesi gerektiğini vurguladı. Bunun için de gece gündüz çalıştıklarını ifade etti. Deprem bize de vatandaşlar şimdilik çadırlarda kalırken bir an önce konteyner şehirlerin kurulmasına da öncelik verildiğini anlattı.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar