GÜNÜN MUHABİRİ

Muhsin Kızılkaya

Gazete Habertürk

Muhsin Kızılkaya

Gazeteci-yazar Muhsin Kızılkaya İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde birlikte okuduğu İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok ile buluştu. Altınok, Kızılkaya’ya 1 Mayıs öncesi durum değerlendirmesi yaptı.

"1 Mayıs'ta cana tehdit olursa polis dik duracak" başlığı ile verilen haberde 1 Mayıs'ta kutlamaların Taksim'de yapılmasına hükümetin yasak getirdiğine, kendilerinin de emniyet olarak alanda gösteri yapmak isteyenlerin karşısında olacaklarını ve izin vermeyeceklerini söyleyen Altınok, "Ama bazıları ısrarla "Gideceğiz" diyor?" sorusuna da şöyle yanıt verdi:

"Yanlış yaparlar. Orada 37 insanın ölmesi hepimizin acısı yani kimsenin tek başına acısı değil. 77 milyon içinde fikri, zikri, düşüncesi, inancı, ırkı ne olursa olsun onların hepsinin acısı... Valilik ve bizim bakışımızla Yenikapı gerçekten çok iyi bir miting alanı. AK Parti'nin seçim öncesi yaptığı mitingde 2 milyona yakın insan vardı, hiç problem olmadı. Ulaşım da kolay. Kazancı Yokuşu'na çelenklerini koysunlar, sonra Yenikapı'da mitinglerini, emek günlerini kutlasınlar."

Kızılkaya'nın gazeteciliği muhabirlik değil, köşe yazarlığı ve yorumculuk olarak şekillendi bugüne kadar. Akil Adamlar heyetinde de yer alan Kızılkaya, kişisel bağlantılarını, okul arkadaşlığını kullanarak İstanbul'un yeni emniyet müdürü Selami Altınok ile 1 mayıs öncesi merakla okunan bir sohbet gerçekleştirmiş.

En çok merak edileni (polisin gaz kullanıp kullanmayacağını) de, az merak edilenleri de (1 Mayıs'ı AK Parti bayram ilan etmişti, şimdi bu yasak niye) sormuş.

İlginç bir röportaj kısacası. Kızılkaya da bu röportajla günün gazetecisi olmayı başardı.

ÇOK OKUNANLAR