MEDYA KÖŞESİ

Muhatap polemiğinde Ümit Özdağ'dan BDP çıkışı!

PKK eylemleriyle başlayan 'muhatap polemiği'ne ilginç bir isim katıldı. Ümit Özdağ açılımın bir muhataba ihtiyacı olduğunu söylerken, çözüm olarak BDP'yi işaret etti.

Muhatap polemiğinde Ümit Özdağ'dan BDP çıkışı!
GAZETECİLER.COM
PKK eylemleriyle medyada başlayan Kürt sorunu ve muhatap polemiği ekranların popüler tartışması olarak devam ediyor. Köşe yazarları arasında yaşanan 'muhatap' tartışması Habertürk ekranlarında sürdü. Milliyetçi kimliğiyle bilinen Prof. Ümit Özdağ'dan ilginç bir çıkış geldi. Özdağ açılımın bir muhataba ihtiyacı olduğunu söylerken, çözüm olarak BDP'yi işaret etti.

Şiddet dalgası şehirlere yayılmaya başlarken Kürt sorunu üstüne yaşanan tartışmalarda giderek 'muhatap kim olmalı' sorusu ağırlık kazanıyor. Bazı köşe yazarlarının 'Öcalan ve PKK'yı muhatap almanın zamanı geldi' demesi ilginç bir tartışmanın da fitilini ateşledi.

Habertürk ekranlarında Balçiçek Pamir'in hazırlayıp sunduğu 'Karşıt Görüş'e konuk olan Ümit Özdağ hükümetin açılım politikalarında en büyük hatayı muhatap seçme noktasında yaptığını söyledi. Özdağ, açılımın bir muhatap olmadan başarıya ulaşmasının mümkün olmadığını söylerken bu işin muhatabı olarak da BDP'yi gösterdi. İngiltere'nin İRA ila başlattığı müzakereleri örnek gösteren Özdağ muhatap polemiğine beklenmedik bir noktadan katılım gösterdi.

Açılım aslında 2009 Ağustos'unda Öcalan'ın açıklamalarıyla bitmişti. Ben İçişleri Bakanı Atalay'a da şahsen söyledim. Bu işi bir muhatap olmadan yapamazsınız diye. 'Bizim muhatabımız halk' dediler o zaman. Ama halk sorunun sorumlusu değil ki. Zaten daha sonra Atalay da bunu anladı ve 'bizim masadan kalmayacak bir muhataba ihtiyacımız var' dedi. Bu süreç muhatapsız bir şekilde bir yere varamaz. Bakın İngiltere'ye. Orada İRA'nın siyasi kanadı olan Sinn Fein üzerinden görüşmeler yürütüldü.

İşte o anlar:


Yorumlar